Algele sunt o mina de aur pentru organism datorita oligoelementelor , sarurilor minerale si proteinelor care le contin.Cuticula plantei si „coaja” celulei vegetale sunt extrem de viguroase, iar pretiosul lichid intracelular trebuie extras cu foarte mare grija pentru a nu-i fi alterat nici unul dintre elementele active. Produsul final isi va pastra toate proprietatile curative doar in asemenea conditii. Lichidul miraculos este extras printr-un procedeu special, de  „micro-explozie” la rece (-50 grade), numit criomacinare.

Algele sunt, mai intai, reduse la starea de pudra umeda (80-100 de microni). Apoi, prin macinari succesive, realizate tot la rece, particulele acestei pudre ajung la dimensiunile de 5-10 microni, adica de marimea unei globule rosii! Pudra obtinuta se utilizeaza prin masaj, pentru aplicatii generale sau locale.

Finetea extraordinara a particulelor obtinute prin criomacinare are doua consecinte ultra benefice :

  • prima : compusii algei penetreaza mai usor prin tegumente;
  • a doua : este evitata asfel obstructia micro-jeturilor si a shimbarilor de temperatura prin bransarea la sistemul de evacuare a apelor utilizate.

Spre deosebire de plantele termale numite „superioare”, algele sunt considerate „inferioare”, pentru ca structura lor simpla nu consuma nici seminte, nici radacini, nici flori. Unele alge sunt pluricelulare.

Cea mai frecventa clasificare a algelor este facuta dupa culoarea lor:

  • algele brune (feoficee) sunt cele mai numeroase. Dimensiunea lor poate varia de la cativa centimetri la zeci de metri. Fucusul si Laminaria sunt utilizate in tratamentele pentru slabire.
  • algele rosii (rodoficee) : unele dintre acestea se reproduc atat de intens, incat coloreaza apa marii careia i-au dat numele : Marea Rosie.
  • algele albastre (cianoficee) : contin, pe langa clorofila, fitocianina. Minuscule si monocelulare, aceste alge fac parte din plancton.
  • algele verzi (cloroficee) : clorofila este predominanta.

Utilizare 
In curele marine si in cele pentru slabire sunt utilizate in special algele brune (fucus si laminaria). Datorita continutului lor bogat in iod, aceste alge sunt folosite si in tratamentul insuficientei tiroidiene.

Fucusul permite sinteza compusilor activi ai vitaminei D. Este recomandat in tratamentele care vizeaza pierderea in greutate si redarea fermitatii pielii. Cum se procedeaza ? Se unge corpul clientei cu „pasta” din fucus. Apoi, se acopera corpul clientei cu o termocuverta sau cu un tunel cu raze infrarosii. Scopul tratamentului nu este acela de a elimina apa din corp, ci grasimea. O temperatura prea ridicata poate antrena o pierdere brusca de apa. Caldura provoaca o vasodilatatie periferica ce favorizeaza penetrarea tuturor elementelor benefice din continutul algelor. Ionii absorbiti sunt stocati in straturile profunde ale pielii, constituind, intr-o oarecare masura, o rezerva la care organismul va apela in functie de necesitatile sale. Durata impachetarilor cu alge trebuie sa fie de 20 de minute. Dupa incheierea tratamentului propriu-zis, clienta se relaxeaza sub patura „incalzitoare”, timp de cel putin 10 minute. In functie de nevoile clientei, aplicati o crema inainte de a efectua un masaj tonic sau relaxant.

Exista mai multe tipuri de impachetari
Unul dintre acestea este numit „bermuda” si se executa la nivelul coapselor, al burtii si al feselor, daca in acele zone este prezenta celulita. In acest caz, se protejeaza clienta cu o folie de plastic si se inveleste intr-o patura electrica ce degaja caldura la temperatura aleasa in functie de problemele existente : senzatia de „picioare grele”, capilare sensibile etc.  Durata tratamentului propriu-zis si cea a repaosului ulterior sunt egale.

Se practica si algoterapia  cu infrarosii. Razele infrarosii sunt utilizate ca surse de caldura. Se aplica o cataplasma cu alge pe burta clientei, daca aceasta este partea de corp la nivelul careia se impune eliminarea grasimii sau revigorarea pielii. Absorbtia oligo-elementelor este accelerata de razele infrarosii /caldura cataplasmei.

Atentie insa: aceasta nu trebuie sa depaseasca niciodata temperatura de 38 de grade! Acest lucru este valabil si in privinta paturii electrice. Radiatiile infrarosii favorizeaza dilatarea capilarelor subcutanate, antrenand astfel un transfer mai bun al principiilor active ale algelor la nivelul organismului si, bineinteles, la cel al dermei.

 Vei fi incantata de rezultate:

  • revigorarea zonei tratate si subtierea in centimetri,
  • catifelarea pielii si debarasarea acesteia de toate impuritatile.

Impachetarea cu alge asigura si o curatare a pielii in profunzime. Prin provocarea transpiratiei se elimina toate „deseurile” si toxinele. In plus, tratramentul este foarte bine primit de clientele obosite si stresate, pentru ca permite o relaxare a tensiunilor nervoase si constituie o excelenta pregatire pentru somn.