Fiecare mama poate spune ca printre cele mai placute momente dinaintea venirii bebelusului lor pe lume, au fost cele in care s-a decis cum va arata camera copilului.

Lucrurile nu sunt insa, atat de usoare pe cat par… dimpotriva! Oferta este foarte mare si acest lucru face foarte dificila alegerea solutiilor de amenajare a camerei bebelusului.

Pentru a clarifica macar o parte din datele problemei, trebie mai intai sa va stabiliti un buget. Probabil ati observat ca mobila pentru bebelusi, chiar daca este mai mica decat mobila pentru noi adultii, poate avea un pret la fel de mare. De aceea, in stabilirea bugetului te va ajuta foarte mult sa faci mai intai un "studiu" de piata.

Dupa stabilirea bugetului, poti merge efectiv la cumparaturi! Nu uita insa de calitatea produselor, nu tot ce e frumos sau ieftin este si bun. De asemenea, este bine sa stabilesti daca doresti ca mobila pe care o iei acum sa reziste in timp si sa poata fi folosita de copil si mai tarziu. Daca alegi durabilitatea, atunci e bine sa te orientezi catre mobila din lemn. Bineinteles, patutul nu trebuie sa fie neaparat din lemn, pentru a-ti pastra posibilitatea de a-l schimba dupa necesitatile copilului.

Un alt aspect care este bine de urmarit in alegerea mobilei potrivite pentru camera micutului, este posibilitatea de transformare a acesteia. De exemplu, o comoda cu baita, trebuie sa ofere posibilitatea ca mai tarziu, sa devina o simpla comoda prin indepartarea caditei.

Utilitatea accesoriilor cumparate nu trebuie neglijata. Nu este bine sa umpli camera bebelusului cu accesorii care nu au nicio utilitate sau care nu vor face decat sa te incomodeze mai tarziu -sau sa il incomodeze pe micutul cuceritor de mai tarziu.

De asemenea, nu cheltui foarte mult pe accesorii a caror utilitate nu va fi indelungata. Spre exemplu, limiteaza-te la a cumpara lenjerie de pat de calitate si nu scumpa, pentru ca oricum aceasta va trebui schimbata odata cu trecerea timpului.

Un aspect foarte important este siguranta mobilei pe care o vei aseza in camera bebelusului! Ai observat probabil, ca exista pe piata, mobila foarte stilizata care arata foarte frumos, insa este sigura? Gandeste-te inainte sa cumperi acest gen de mobila la faptul ca bebelusul tau se va ridica in picioare la un moment dat si va incepe sa exploreze. Si atunci vei vrea sa stai linistita ca micutul tau e in siguranta. Acest lucru este valabil pentru orice piesa de mobilier si pentru orice accesoriu pe�care il vei folosi in decorare: aparatorile pentru pat, sertare si rafturi ale comodelor, covorase, jucarii si obiecte de decor.

Un alt avantaj al mobilei simple este ca poate fi usor de curatat. De asemenea, trebuie sa nu uiti ca o camera plina ochi cu accesorii va fi mediul propice pentru praf si microbi sa se ascunda si sa nu poata fi indepartate niciodata suficient de bine.

In privinta cromaticii alese, trebuie sa iei in calcul faptul ca in camera lui, micutul va dormi, se va juca si de aceea trebuie sa fie atat stimulanta cat si linistitoare si reconfortanta. Prin urmare, poti adauga accente camerei prin mobila, dar sa pastrezi zugraveala intr-o nota linistitoare, poate pastelata.

Sursa: BabyZone