De multe ori, etapa realizarii bagajului este amanata de catre gravide pana in ultima clipa. Motivele sunt in mod esential doua: unul de ordin psihologic, ascunzand teama ca, prin acest gest, momentul plecarii catre maternitate este parca mai aproape, si al doilea de natura practica, legat de faptul ca viitoarea mamica nu stie exact ce trebuie sa contina bagajul.

Ce este necesar pentru travaliu?

  • In primul rand, daca doriti sau vi se recomanda de catre medic un anume tip de trusa de anestezie peridurala, aceasta trebuie achizitionata din timp si pusa in bagaj in vederea internarii.
  • De asemenea, vi se poate cere sa aveti la dumneavoastra anumite medicamente (supozitoare cu glicerina, pudra baneocin, calmante etc.).
  • Pijamalele confortabile de acasa sunt mai utile decat camasa de noapte pe care o veti primi din spital, desi exista unele maternitati care nu accepta sa aduceti obiecte vestimentare la internare, din pricina unui posibil pericol de contaminare (halatul, pijamaua sau camasa personale nefiind sterilizate).
  • Din bagaj nu trebuie sa lipseasca sapunul, samponul, periuta de dinti, tampoanele, prosoapele, deodorantul.
  • Veti avea nevoie si de hainute pentru sugar (si eventual de o paturica, daca vremea este rece) si de o vestimentatie speciala pentru dumneavoastra, pentru externare.
  • Sutienul special de alaptare este un obiect esential, precum si o camasa de noapte care se descheie in fata. Nu uitati sa va luati cateva perechi de lenjerie intima – va fi necesar sa va schimbati chiar si de mai multe ori pe zi, din pricina debutului lohiilor.
  • Papucii sunt niste obiecte indispensabile. Acestia trebuie sa fie confortabili, de preferat noi si fara toc sau talpa inalta.
  • Daca doriti, puteti aduce carti sau reviste, ca sa nu va plictisiti in asteptarea nasterii si in cele trei-patru zile de spitalizare. Bebe doarme mult, baia zilnica este facuta de asistentele de la neonatalogie, ingrijirile ii sunt acordate de personalul medical, iar dumneavoastra veti avea in sarcina doar alaptarea si schimbarea sugarului. Astfel, veti avea suficient timp pentru a citi ceva sau, daca in rezerva exista televizor, a va uita la emisiunea preferata.
  • Alte detalii, precum agrafele sau elasticele de prins parul, incarcatorul telefonului mobil, va pot fi aduse si de sot ulterior.
  • Servetelele umede, pampersii pentru bebe  nu va sunt oferite de spital, asa ca este bine sa le aveti la dumneavoastra.

Recomandat ar fi sa va faceti mai intai o lista cu ceea ce considerati esential de pus in bagaj, apoi sa incepeti achizitionarea obiectelor si sa va faceti geanta de spital cu o luna sau doua inainte de data probabila a nasterii.
 

 Daca vrei sa afli totul despre trusoul pentru maternitate, citeste in Atentie, soseste Bebe!