Prin campania „1 pachet = 1 vaccin”, Pampers® si UNICEF îsi propun eliminarea tetanosului neonatal la nivel global.  Parintii din România s-au implicat si au fost printre cei mai activi sustinatori ai campaniei în editiile trecute. Pampers® si UNICEF le multumesc, încercând la rândul lor sa ofere nou-nascutilor cele mai bune conditii din primele momente de viata. De aceea, Pampers® doneaza maternitatilor din patru orase mobilier pentru nou-nascuti si scutece Pampers®, mamicile fiind cele care au decis orasele câstigatoare. Multumita sustinerii lor, cea de a patra donatie a ajuns la Spitalul de Obstetrica – Ginecologie „Dr. I. A. Sbârcea” din Brasov.

Donatiile vor ajuta la dotarea maternitatii cu mobilier, pentru a le asigura mamicilor si nou – nascutilor conditii cât mai bune în perioada spitalizarii. Astfel, maternitatea Spitalului „Dr. I. A. Sbârcea” a primit o donatie care consta în scutece Pampers®, 36 de patuturi neonatale, 18 mese de înfasat si 18 scaune de alaptat.

 „Le multumim parintilor care s-au implicat în campanie pentru a le oferi o sansa la viata mamicilor si copiilor din zonele de pe glob afectate de tetanos. Le multumim pentru ca au decis sa-si sustina orasul, votând pe pagina «Lumea Mamicilor», pentru ca donatiile Pampers® sa ajunga la Brasov. Datorita lor, mamele din aceasta maternitate vor putea sa îsi tina copiii aproape înca din primele momente de viata si sa primeasca o îngrijire cât mai buna în perioada spitalizarii„, declara reprezentantul Pampers® în România.
Dr. Olimpia Petrescu, Medic Primar Neonatolog al Spitalului de Obstetrica – Ginecologie „Dr. I. A. Sbârcea”: „Donatiile au constat în: masute pentru înfasat, patuturi pentru nou-nascuti, scaune pentru alaptat, scutece de îngrijire a copiilor si prin aceste donatii am avut posibilitatea sa amenajam niste saloane în care mama sa fie împreuna cu copilul. Iar acest lucru permite o îngrijire buna a copilului, un mai bun contact si o relatie foarte buna între mama si copil.

La donatie a fost prezent si Wilmark, sustinatorul campaniei „1 pachet = 1 vaccin”: „Ma bucur ca am avut ocazia sa sustin aceasta campanie. Faptul ca sunt parinte m-a motivat si mai mult, pentru ca îmi dau seama ca sunt multi parinti si copii care au nevoie de ajutorul nostru„, a declarat el. 

Parintii din România au sustinut maternitatile din orasul lor, intrând pe pagina de Facebook „Lumea Mamicilor”, participând la mozaicul Pampers® si votând orasul preferat. În acest fel, prima donatie din cadrul campaniei „1 pachet = 1 vaccin” a mers catre spitalele Cantacuzino, Filantropia si Pantelimon din Bucuresti, cea de a doua donatie a ajuns în Timisoara, la Spitalul Clinic „Dumitru Popescu” si la Spitalul
Clinic Judetean Nr. 1, iar cea de a treia donatie a mers la Iasi, în maternitatile spitalelor „Cuza Voda” si „Elena Doamna”.

Ca si în anii trecuti, parintii din tara au putut ajuta familiile afectate de tetanos din întreaga lume sa primeasca o sansa la viata. În cadrul campaniei „1 pachet = 1 vaccin”, pentru fiecare pachet de scutece sau servetele umede cumparate, având semnul campaniei, Pampers® doneaza catre UNICEF suma necesara achizitionarii unui vaccin antitetanos.