Fie ca alaptati sau nu, un biberon va fi necesar oricarei mamici, mai devreme sau mai tarziu. Oferta comerciala este vasta in acest domeniu si puteti alege in functie de dorintele personale atat materialul, cat si forma dorita pentru acest indispensabil obiect.

Textura preferata

Biberonul din plastic este preferabil pentru ca este incasabil si usor. Totusi, el este mai putin rezistent la sterilizare, deteriorandu-se treptat. In plus, atunci cand cumparati un astfel de biberon, verificati cu atentie sa fie din policarbonat fara Bisfenol A (BPA free), o substanta toxica ce are efecte negative asupra organismului, provocand disfunctii hormonale si deviatii comportamentale si fiind asociat de unele studii cu obezitatea si diabetul. Biberonul din sticla este perfect pentru primele luni de viata, dar devine mai problematic atunci cand copilul creste si incepe sa bea singur lapticul.

Dimensiunea

Pentru primele luni de viata, va puteti multumi si cu biberoanele „pitice”, de 90-120 ml. Dar pe masura ce bebe se mareste, veti putea utiliza aceste biberoane liliputane pentru suc si veti trece treptat catre recipiente mai mari, de pana la 240 ml.

Forme variate

Biberonul cilindric este cel mai utilizat, dar puteti opta si pentru unul triunghiular, care se prinde mai bine in mana, se curata mai rapid si este mai stabil. Biberonul curbat (cu o inclinatie de 30 grade la capatul de scurgere) este foarte confortabil, pentru ca asigura o curgere lina, tetina este mereu umpluta si se evita astfel ca bebe sa inghita aer. In schimb, nu-i foarte usor de curatat. Biberonul cu gura larga permite o mai buna turnare a masurilor de lapte in interior si asigura astfel o minima murdarire a spatiului din jur si, de asemenea, o mai buna gestionare a cantitatii de lapte utilizate. Recipientele bifurcate (cu doua brate) sunt usor de tinut de catre bebelusul care vrea sa pape singur.

Optiuni utile

Biberonul cu indicator termosensibil arata, cu ajutorul unei semnalizari codificate prin litere, daca temperatura laptelui este potrivita sau periculoasa pentru bebe.
Exista si biberoane cu fund detasabil, permitand o curatare mai buna a interiorului.
Achizitionarea unui biberon autosterilizabil la microunde va poate scuti de grija fierberii recipientelor de mai multe ori pe zi.