Semn de Aer, caracterizat de verbul „A cunoaste”, piatra pretioasa Opal, Safir; Zirconiu, Turmalina; culoare subtila Indigo, Violet si Verde.

Nativii sunt altruisti, generosi, sensibili, idealisti si optimisti. Intelectuali fini, independenti, originali si revolutionari. Buni prieteni, foarte legati de anturajul lor, amabili si gata de sacrificiu pentru ei. Uriasa forta de concentrare, tenacitate si incapatanare. Nu cunoaste modestia, dar nu este arogant si nici demonstrativ.

Baietii: Au un caracter linistit, dar greu de crescut, parintii neintelegandu-i. Enigmatici si excentrici, daca parintii se manifesta prea dur, se izoleaza si nu le mai acorda incredere. Le plac jocurile calme si lecturile.

Fetele: Foarte iuti si nerabdatoare, vor sa faca totul „acum”, ii place sa fie cocheta de mica, gusturile ei fiind nonconformiste. Ii place sa fie independenta si sa-si organizeze timpul cum ii place.

Decada 1:20.01-30.01
In plus fata de caracteristicile generale, acesti nativi au un simt artistic dezvoltat, pot produce cu mare usurinta opere literare, filozofice sau artistice, de buna calitate.

Decada 2:01.02-10.02
Nota generala a acestor nativi este simtul patrunzator si usurinta de asimilare a tot ce este nou, putin prea vorbaret, dar cu un spirit vioi si inventiv.

Decada 3:10.02-18.02
Nativii acestei decade au o inclinare spre lucruri ireale, au o imaginatie exagerata, pe muchie intre genial si nebunie, greu de inteles pentru cei ce stau sa-i  judece.

Boli: Sanatate in general buna. Tulburarile care pot apare sunt de ordin digestiv si cardiovascular: varice, hemoroizi, crampe musculare. Tendinta spre artrita si tulburari ale glandelor, la inaintarea in varsta.