Semn de Apa, caracterizat de verbul „A intui”, piatra pretioasa Safir albastru inchis, Aquamarin, Ametist, Piatra Lunii, Crisolit; culoare subtila Albastru deschis, Bleumarin, Galben.

Nativii sunt sensibili, emotivi, oscilanti si nehotarati. Se manifesta ca o apa care se modeleaza dupa vasul in care este tinut. Altruisti si generosi, gata de sacrificiu pentru binele celorlalti, usor de manipulat si de influentat. Se descurajeaza usor, sunt insa intuitivi si au vise premonitorii, actionand in consecinta, ceea ce-i face greu de inteles. Solitari, atrasi de filozofie, religie, mistica si ocultism.

Baietii: Copii potoliti, usor de crescut daca parinti ii vor ferii de spaime mari si emotii negative, acestia fiind animati de o imaginatie excesiva, nu suporta violenta si nici povestirile fantastice tulburatoare. Se tem de intuneric, le este frica singuri, dar sunt iubitori si calzi, reusind sa atraga simpatia celor din jur.

Fetele: Sunt sensibile, fragile, retraind povesti cu zane. Din cauza dualitatii semnului zodiacal uneori au manifestari baietoase influentate fiind si de fazele lunii. Aprecieaza confortul casnic si linistea, nu suporta sa fie singure in casa, intunericul, tematoare de orice umbra.

Decada 1:19.02-29.02
Nativii au o maibuna capacitate de organizare, idei clare si bine puse in practica Foarte discreti, buni confidenti.

Decada 2:01.12-11.12
Senzuali si calzi, iubesc florile, parfumurile si apa. Stiu sa traiasca momentul si sa profite de viata. Par dulci si serafici, dar in realitate sunt duri si categorici in actiunile lor.

Decada 3:11.12-21.12
Linistiti si usor delasatori, le place confortul si siguranta. Stiu sa minta cu multa convingere, sunt ocilanti si capriciosi.Urmaresc tenace un scopclar, deseori material si stiu sa se foloseasca de orice mijloace pentru a-si atinge scopul. Dedicati vietii de familie, atunci cand gasesc perechea potrivita.

Boli: Predispozitie spre intoxicatii si infectii, tulburari cardiace, probleme cu stomacul si intestinele ca urmare a stresului, afectiuni ovariene la femei. Puncte delicate sunt picioarele si gleznele. Pot avea stari de depresie si dedublare a personalitatii.