Semn de Foc, caracterizat de verbul „A intelege”, piatra pretioasa Turcoazul, Lapislazuli, Granatul si Safirul; culoare subtila bleu si albastru cobalt.

Persoanele sunt dotate cu toate calitatile care faciliteaza raporturile umane: bunavointa,simpatie, elocinta rapida si convingatoare. Dotati cu inteligenta clara dublata de intuitie, nu se pierd in aspecte colaterale. Sinceri, loiali, generosi si neinvidiosi, prieteni de nadejde. Dotati cu o aptitudine aparte pentru misiuni umanitare, atrasi de religie si stiinte oculte, cu un puternic simt al dreptatii si generozitatii. Sunt impulsive si orgoliosi si au gust pentru aventura.

Baietii: Copii exuberanti, vioi si fara astampar, imprudenti si impulsive.Detesta sa stea in casa, permanent veseli, bataiosi si aprinsi din fire, se iau deseori la harta cu copiii. Trebuie supravegheati vigilent, dar nu ingraditi.

Fetele: Sunt la fel de exuberante ca baietii, iubesc jocurile active in natura, iubesc animalele si au nevoie de multa miscare si libertate. Parintii trebuie sa aiba tact sis a nu le ingradeasca activitatea, nici sa fie severi, pentru ca le denatureaza in rau firea plina de energie.

Decada 1:22.11-30.11
Noblete si generozitate armonizata cu bunatate, excelenta reputatie.

Decada 2:01.12-11.12
Nativul are in plus o nostalgie poetica, atras spre vis si ideal. Fire agitata, chinuita de nostalgia aventurii si  inclinata spre romantism.

Decada 3:11.12-21.12
Spontaneitatea innascuta este franata de intelepciune, manifestare de egoism.

Boli: Puncte slabe ale acestor native sunt ficatul, pancreasul, fierea, gatul, picioarele si bazinul.