Semn de Pamant, caracterizat de verbul „A avea”, piatra pretioasa agata si smaraldul, culoare subtila Galben.

Nativii sunt echilibrati, firi pasnice si linistite, greu de enervat, dar cand s-au enervat devin agresivi si violenti. Harnici si planificati, lucreaza metodic si tenace, perseverenti, au o inteligenta buna – practica, aplicativa si realista. Increzatori doar in propriile forte, asimileaza incet dar sigur si de durata. Au dorinta de a acumula bunuri si se straduiesc sa le castige prin munca. Sentimentali, posesivi si gelosi, dar stabili si fideli.Gurmanzi, le place confortul casnic, bunul gust si o usoara tendinta spre lux. Inclinatii artistice.

Baietii: Le place sa se simta liberi, sa fie considerati adulti, sa primeasca independenta financiara inca de la varste mici. Le place natura, plantele si animalele.Uneori ambitiosi, alteori capriciosi, calauziti cu dragoste de parinti devin ascultatori si cuminti. Stimulatii prin laude si atentii, mai bine decat sa-I mustrati.

Fetele: Cochete, atrase de frumos, trebuie lasate sa-si aleaga singure imbracamintea, chiar de foarte mici. Foarte sensibile la laude si complimente, devin maleabile daca parinti stiu cum sa le incante. Au atractie pentru desen si culori, dispun de gratie si armonie coloristica.

Decada 1: 21.04-01.05
Simt practic foarte dezvoltat, ingeniosi si inventivi, stiu sa argumenteze cand vor ceva, sau cand li se reproseaza ceva � ceea ce face sa le fie trecute cu vederea multe. Dragalasi si plini de atentie.

Decada 2:02.05-11.05
Visatori, imaginatie si fantezie deosebita, stiu sa faca rost de bani, simt artistic rafinat, schimbatori isi urmeaza interesul.

Decada 3: 12.05-21.05
Fire mai grava, severa inca din copilarie, judeca lent dar foarte bine, se exprima mai greu, dar mai profound. Atractie pentru poezie si stiinta aplicata.

Boli: boli de gat-amigdalita, anghina, laringita, bronsita, astm.