Semn de Aer, caracterizat prin verbul „A gandi”, piatra pretioasa opalul si diamantul, culoare subtila Violet.

 Nativii sunt marcati de o inteligenta vie si rapida, asimileaza usor si rapid, vor sa stie tot, foarte curiosi, se strecoara peste tot, cerceteaza tot. Indrazneti pana la imprudenta, egoisti si artagosi cateodata, stralucesc prin cunostintele si limbajul folosit „ca de om mare”. Stabilesc foarte usor o relatie cu oricine, le place sa fie laudati. Are fire duala, capabil de actiuni contradictorii, speculand situatiile in favoarea sa, atras spre minciuna atunci cand se vede constrans.Au mare nevoie de libertate in actiuni, parintii manifestand intelegere fata de ei, pentru a nu le ingradi actiunile si astfel sa-i faca sa alunece pe o panta oportunista si prefacuta. Pot fii Gemeni foarte drepti si sinceri, generosi si gentili – la fel cum pot exista si unii falsi, rai si avari, doritori de bani cu orice pret, deci atentie parinti!

Baietii: In aparenta timizi, in realitate distanti si foarte siguri pe ei, firi iscoditoare, par sa stie totul, leaga usor prietenii dar el trebuie sa fie lider si initiator in orice joaca. Autoritar in cercul lui de prieteni, de mic stie sa-si impuna parerea. Artagos daca este contrazis, se plictiseste repede si stie sa intoarca toare lucrurile in favoarea sa. Prefera jocurile in aer liber ca inot, tenis, volei, fotbal. Au inclinatie spre arta: muzica, poezie, pictura, teatru.

Fetele: Firi agreabile, intuitive, vesele si optimiste. Destepte, nici o discutie nu le ia prin surprindere, par a fi la current cu tot ce se petrece in jur sau in lume. Sunt pline de setea cunosterii, pe toate planurile, dar superficiale, nu aprofundeaza, ceea ce nu le impiedica sa straluceasca in societate. De mici manifesta tendinta spre barfa si critica, rautacioase, acide si chiar geloase pe succesul altora. Se plictisesc repede si cauta mereu altceva.

Decada 1:22.05-31.05
Gentili si nobili, dar delasatori, nu manifesta energia necesara pentru a duce la  sfarsit ce au inceput. Parintii trebuie sa ii impulsioneze, pentru a nu se risipii valoarea inteligentei lor.

Decada 2:01.06-10.06
Caracter iritabil, lipsit de flexibilitate, contradictoriu.Manifestari intempestive, care vor umbri ideile lor ingenioase si seducatoare, expuneri inteligente dar cu o indrazneala violenta. Inclinatie spre cearta.

Decada 3:11.06-21.06
Inteligenta stralucita, atractie pentru litere, stiinta, arta.Fire activa, agitata, neastamparata, mereu cauta si gaseste interes in cate ceva mai nou.

Boli: Predispozitia nativilor este la  boli pulmonare, cai respiratorii, astm, bronsita sau reumatism poliarticular.