Semn de Apa, caracterizat de verbul �A dori�, piatra pretioasa Topaz, Malachit, Granat; culoare subtila Rosu.

Caracteristic acestor native este firea ascunsa, instinctuala, pasionala si violenta. Totusi sunt plini de sensibilitate si intuitie, ascunse sub o aparenta duritate si un spirit incisive. Sunt ca o apa linistita care se poate dezlantui cu o uriasa violenta.

Nativul este atras de secrete, are mult fler si o inteligenta instinctive, magnetism si forta de atractie. Atras de experiente originale si caudate, consum de alcool, droguri si excese erotice.

Baietii: De la varsta frageda dovedesc o personalitate originala, sunt deseori dificili, curiosi, exuberanti, le plac jocurile violente, riscante, sporturile obositoare si periculoase.Le sunt recomandate excursiile de grup si vacantele in camping.

Fetele: Sunt baietoase, le plac hainele comode si practice, care le inlesnesc activitatea in aer liber. Nu suporta sa fie inchise in casa, lipsa de miscare le provoaca stari nervoase. Vacantele in mijlocul naturii domolesc firea apriga a nativelor.

Decada 1: 23.10-30.10
Liniile generale ale zodiacului sunt foartebine aspectate.

Decada 2: 01.11-10.11
Nativii acestei decade sunt orgoliosi si cruzi de o maniera inconstienta.

Decada 3: 11.11-21.11
Spiritul razboinic se mai domoleste, violenta caracteristica zodiei se  orienteaza spre senzualitate.

Boli: Tendintele spre depresii nervoase si bolile organelor genitale sunt cele caracteristice, deasemenea riscul intoxicarii si al otravirii.