Semn de Pamant, caracterizat de verbul „A folosi”, piatra pretioasa Onixul alb; culoare subtila Indigo.

Cei nascuti in aceasta zodie sunt interiorizati si enigmatici, rezervati, taciturni de cele mai multe ori, gravi, meditativi, distanti si reci, desi politicosi.Dispun de o mare forta de munca, inclinati spre filozofie si abstract, bun teoreticieni, cu spirit analitic foarte dzvoltat si o logica buna. Nativul este dotat pentru studiu si cercetare, avand sete de cunoastere. Melancolic si visator, fire poetica, aplicat spre arta si frumos, in special muzica. Precaut si econom, meticulos si punctual. Mandru si orgolios, se ridica prin munca la nivele inalte.

Baietii: Copii foarte inteligenti, inteleg usor lucrurile, le place lectura, matematica nu este indicata lor. Iubesc jocurile in aer liber, iubitori ai naturii, pasionati de fotbal si inot. Au mare nevoie de iubirea materna, chiar daca nu o arata. Trebuie calauziti cu calm, blandete si iubire, altfel nu obtineti nici un rezultat.

Fetele: Exuberante, muncitoare, ajuta cu placere in gospodarie, foarte indemanatica, stie sa se faca utila. In grupul de copii ea isi preia rolul adultilor, sprijinindu-i  si indrumandu-i la nevoie.

Decada 1:22.12-31.12
Marcati de un puternic sentiment al datoriei, religios si plin de mila, isi infrange egoismul nativ.

Decada 2:01.01-10.01
Temperament mai exaltat, agresiv chiar, dorinta de a parveni cu orice chip.Violenti si cruzi in unele imprejurari,  trec peste oricine si orice.

Decada 3:11.01-19.01
Mandri si tenaci, chiar sclipitori si eleganti in lupta pentru existenta. Se afirma pe plan social.

Boli: Este zodia cu cei mai rezistenti nativi. Daca duce o viata activa cu miscare , gimnastica, inot, mers pe jos, sanatatea ii este asigurata. Punctele delicate ii sunt gatul, rinichii si intestinele, surmenajul.