Semn de Foc, caracterizat de verbul „A vrea”, piatra pretioasa Rubin, Carneol de foc, Citrin, Diamant; culoare subtila Galben-oranj.

Nativul prezinta un temperament coleric, dinamic, plin de forta si vitalitate si cu o vointa puternica. Ii place sa comande, iubeste onorurile si este un sef innascut. Inca din copilarie va conduce grupul de colegi de joaca, ca un adevarat lider. Autoritar  si cu aer de superioritate, poate deveni un adevarat tiran sau dictator cu cei din jur. Dotat cu multe calitati, bun organizator, facut pentru munca de raspundere, in orice domeniu va activ, va fi conducator.

Baietii: Au un inalt simt al dreptatii, sunt emotivi si impetuosi, au nevoie de anturaj si cauta sa atraga atentia tuturor asupra lor. Se impun cu naturalete si isi comanda grupul de joaca, fiind centrul interesului celorlalti. Trebuie supravegheati si temperati cu multa afectiune si inteligenta, fiind foarte orgoliosi nu suporta sa fie dojeniti fata de straini.

Fetele: Foarte orgolioase, nu suporta contrazicere, nu se indoiesc niciodata de dreptatea lor. Nu-si recunoasc greselile, nu suporta dojana, fiind convinse de superioritatea lor. De mica ii plac cei ce o lingusesc, parintii trebuind sa o indrume cu multa iubire si atentie.

Decada 1: 23.07-31.07
Contradictie in manifestarile nativului, entuziasmul infrant de o intelepciune sobra, vanitos si obsedat de banuieli, ia greu decizii. Totusi reusesc in ceea ce face.

Decada 2: 01.08-10.07
Calitatile native se limpezesc, devin mai sensibili, iar simtul dreptatii modereaza tendinta de orgoliu. Plini de bun simt, vor sti sa-si tempereze caracterul impulsiv.

Decada 3: 11.08-22.08
Fire inflacarata, entuziasta si combativa, isi va domina tendintele rele spre exces.

Boli: Sanatatea este legata de echilibrul psihic in principal. Punctul slab este de obicei inima, datorita trairilor prea intense. Pot suferi de dureri lombare si dorsale, febra brusca, circulatie sangvina dificila.