Semn de Aer, caracterizat de verbul „A echilibra”, piatra pretioasa Diamant, Opal, Safir, Jad si Coral culoare subtila Galben.

Nativii zodiei au o fire pronuntat duala, avand intodeauna argumente pro si contra, trec cu usurinta dintr-o tabara in alta, dornici sa creeze armonie in jurul lor.Persoane agreabile, cele mai sociabile din zodiac, au oroare de singuratate. Trec usor de la veselie la tristete, vesele si optimiste, apreciate pentru talentul de mediator-impaciuitor, nestatornice si capricioase.

Baietii: Sunt copii vioi dar cuminti, manierati, ascultatori si inteligenti.Detesta gesturile violente sin u iarta niciodata o pedeapsa fizica.Le plac jocurile de rabdare.

Fetele: Incapatanate, totusi aprecieaza puterea parintilor de a le struni, cautand sustinerea lor si uneori chiar sfatul.Trebuie lasate sa se exprime prin desen si pictura.

Decada 1: 23.09-02.10
Nativii se directioneaza spre utopii, himere seducatoare, fiind in permanenta cautare, alearga dupa doi iepuri deodata. Succes datorat sansei sin u calitatilor proprii.

Decada 2:10.10-11.10
Calitatile zodiei se concretizeaza spre scopuri materiale, positive. Succes obtinut gru dar sigur.

Decada 3:12.10-22.10
Firea nativilor este plina de bunatate, generozitate si bunavointa.Viata placuta, abundenta materiala.

Boli: Patologia nativilor este legata de rinichi si vezica urinara, ficat si sistemul nervos.