Semn de Apa, caracterizat de verbul „A simtii”, piatra pretioasa smarald, onix negru, Piatra Lunii; culoare subtila Verde.

Nativii aceste zodii sunt inteligenti, intuitivi, flegmatici, se adapteaza usor oricarei situatii, Amabili, abili, diplomati, rafinati, firi artistice preocupate de muzica, pictura, teatru, poezie. Foarte sensibili, romantici si visatori, atrasi de calatorii si distractii, dar foarte atasati de caminul lor.

Baietii: Aparent inchisi in sine, sunt doar timizi si cu o mare nevoie de afectiune.Firi foarte sensibile si inteligente, fac ca parintii sa obtina mai mult cu un zambet, decat cu o dojana.Le plac jocurile zgomotoase, se cearta des cu copiii, dar trebuie lasati sa-si resolve singuri problemele, fara interventia adultilor.

Fetele: Suparacioase, cu mici si dese crize de nervi, pot da dovada de violenta fata de colegele de joaca. Regreta apoi izbucnirile, dar rareori isi cer scuze. Nu le plac jocurile dure, le place sa colectioneze diverse lucruri si de asemenea sa picteze si sa deseneze.

Decada 1:22.06-01.07
Nativi cu caracter axat pe planul afectiv,senzuali si sentimentali.Barbatii sunt nestatornici, cautand placeri senzuale si distractii, obtin avantaje de pe urma femeilor.

Decada 2:02.07-11.07
La caracteristicile generale se mai adauga ingeniozitate si abilitate in relatii, mergand pana la tupeu.Viata acestor native oscileaza intre mari bucurii si mari deceptii.

Decada 3:12.07-22.07
Toate caracteristicile Racului se amplifica ducand la hipersensibilitate, hiperimpresionabilitate si exagerari pe toate planurile psihice. Parintii cu multa afectiune si subtilitate, trbuie sa-i ajute sa se echilibreze, sa aiba masura justa a lucrurilor.

Boli: Nativii sufera in general de stomac si de tulburari nervoase. Sunt de obicei mai slabuti, avand nevoie de o hrana mai apetisanta pentru a-l convinge sa manance cu pofta. Fetitele au insa  uneori, tendinta spre obezitate, placandu-le sa ciuguleasca din cat mai multe feluri de mancare.