Semn de Foc,  caracterizat de verbul „A fi”, piatra pretioasa adecvata Ametist, culoare subtila Rosu.

Nativii dispun de curaj, impulsivitate, agresivitate, pasiune, spontaneitate, inventivitate si dorinta de aventura. Parintii trebuie sa fie atenti cum reactioneaza la nestamparul si vioiciunea copilului Berbec, fiindca corectiile prea dure pot face ca focarul energiilor interioare sa sublimeze in vicii, deprinderile din copilarie si tinerete vor marca personalitatea nativului toata viata. Copilul Berbec nu trebuie lasat sa bea, darul betiei punand usor stapanire pe el mai tarziu. Acesti copii au nevoie – mai mult ca altii – de tandretea, rasfatul si atentia binevoitoare a parintilor, desi nu o cer si par indiferenti.
Baietii sunt entuziasti, neastamparati, se plictisesc repede, reactioneaza prompt la o provocare si sar repede la bataie, darn u porta ranchiuna.
Fetele sunt si ele entuziaste, cu o fire aprinsa de nevoia de a cerceta si explora, stiu ce vor si cu autoritate isi urmeaza ideile, nu cedeaza usor insistentelor parintesti.

Decada 1: 21.03-31.03
Nativii sunt mai mult bataiosi si incapatanati, darn u rautaciosi, excesiv de indrazneti si exuberanti, imprudenti.

Decada 2: 1.04-10.04
Incapatanarea se transform in entuziasm, firea este vesela  si generoasa, atrag pe toti de partea lor, expansivi.

Decada 3: 11.04-20.04
Nativii sunt indrazneti, entuziasti, tandrii si gelosi, au inclinatii spre arta si frumos.

Boli: acesti nativi neastamparati au predispozitie la accidente, eruptii cutanate pe cap sau fata, dureri de cap si febra puternica.