Semn de Pamant, caracterizat de verbul „A analiza”, piatra pretioasa Jaspul roz si Hiacint, Turmalina si Smaraldul; culoare subtila Violet si alb.

Nativul zodiei este o fire rezervata, simpla, ordonata, iubitoare de ordine, cu puternic simt critic. Firi cu bun simt practice si meticulosi, perfectionisti in tot ce fac. Nu tolereaza greselile, criticand si judecand rece pe toti din jur, ceea ce face sa aibe putini prieteni. Sunt mereu preocupati de sanatate. Sentimentele lor sunt mai mult cerebrale, legate de latura practica.

Baietii: Maturi si plini de bun simt inca de mici. Impulsivi, pretentiosi si critici intimpina dificultati in raporturile cu ceilalti copii. Foarte sensibili, trbuie tratati cu mare grija si blandete. Reusita stralucita in invatatura, fiind metodici si destoinici.

Fetele: Sensibile si timide, nu reusesc decat greu sa-si faca prietene, dar si mai greu si le pastreaza datorita firii lor critice. Le place lucrul manual, spre care este bine sa fie ghidate sa-l faca in aer liber, in contact cu natura, aceasta fin un calmant pentru firea lor hipersensibila.Le place lectura si muncile casnice alaturi de mama.

Decada 1:23.08-31.08
Nativii acestei decade au o mai buna relatie cu lumea din jur si o stralucita aplecare spre arta.

Decada 2:01.09-10.09
Nativii sunt mai fermecatori, mai practici si cu gust pentru podoabe si bijuterii.

Decada 3:11.09-22.09
Calitatile zodiei se exalteaza, defectele se estompeaza.

Boli: Sanatatea acestor native este precara. In copilariie fiind predispusi sa faca toate bolile infantile, dar cu timpul sanatatea lor se imbunatateste. Au tendinta spre anemie,si tulburari digestive si intestinale, in principal de origine nervoasa. Deseori depresii nervoase, dar si stari de ipohondrie.