Nici nu s-au acomodat bine copiii si profesorii in clasa pregatitoare, sau clasa 0, si Ministerul Educatiei schimba din nou regulile de inscriere – precizeaza www.hotnews.ro
Dupa haosul de anul acesta, cand parintii au alergat zile in sir si au stat la cozi interminabile pentru a-si inscrie copiii la scoala, iata ca, de anul viitor, inscrierile in scoli se vor efectua dupa regulile vechi. Singurele criterii valabile pentru inscrieri sunt urmatoarele:
  • copiii care sunt din circumpscriptia unei scoli au prioritate;
  • existenta unui frate/sora inscris in aceeasi scoala ofera prioritate;
  • copiii ai caror parinti sunt cadre didactice au, de asemenea, prioritate.
Dosarele pentru inscrierile copiilor in clasa pregatitoare se vor putea depune in perioada martie – mai, procesul constand intr-o singura etapa, existand si o inscriere electronica, benefica pentru cazurile de copii inscrisi la mai multe scoli. 
De asemenea, potrivit secretarului de stat Stelian Fedorca, copiii care vor implini 6 ani pana la inceperea noului an scolar, se vor putea inscrie doar in clasa 0. Copiii care implinesc 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, se vor putea inscrie in clasa 0 doar in urma unor evaluari psihosomatice. In privinta spatiilor de sustinere a claselor pregatitoare, secretarul de stat amintit afirma ca acestea difera in functie de fiecare institutie in parte si de dotarile in cauza. 
Dupa cum banuiam deja, schimbarile actualului ministru nu au ramas fara ecou. Mai exact, fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu, considera ca „in locul unui sistem predictibil, se reinstituie haosul atat de drag USL-ului: se va reveni la spaga, arbitrar si clientelism”. „Parintii vor trebui sa mearga sa depuna dosarele la 10 scoli cu cozi interminabile, iar copiii nu vor mai putea merge la scoala pe care o doresc. Probabil ca au facut-o la presiunea noilor directori si inspectori pusi de USL, disperati ca pe sistemul introdus de noi nu mai puteau lua spagi. Asta e USL-ul in toata splendoarea sa”.
Insa, nu cred ca este cazul sa ne facem griji, dragi parinti, din doua motive: pana in martie, cand incep noile inscriei, lucrurile se mai pot schimba de cateva ori, si, oricum, suntem deja obisnuiti cu experimentele din invatamantul romanesc.