Sfaturi pentru mamici:
Sterilizarea corecta este absolut necesara pentru a proteja copilul de infectii. Exista diferite metode de sterilizare, printre care enumeram:

Fierberea: este una dintre cele mai populare si economice metode de sterilizare dar prezinta diverse dezavantaje: biberoanele si celelalte articole de hranire se uzeaza mai repede iar în timp apar sedimente pe peretii acestora, deci vor trebui înlocuite mai des. Pentru o sterilizare corecta se recomanda fierberea biberoanelor, suzetelor, tetinelor si celorlalte accesorii minim 3-5 minute.

Sterilizarea cu aburi: se realizeaza cu prin sterilizatoare electrice cu aburi sau sterilizatoare pentru aparatul cu microunde. Timpul de sterilizare variaza în functie de aparat si producator (fiind intre 4 si 8 minute) iar articolele isi pastreaza sterilizarea pentru 3-4 ore. Aceasta metoda este foarte eficienta, practica si comoda in comparatie cu celelalte moduri de sterilizare. În gama “Primii Pasi” se regasesc atit sterilizatorul electric cu aburi, cât si sterilizatoare pentru microunde.

Sterilizator electric cu aburi (R0905); pentru 8 biberoane, accesorii, suzete cu termostat.

Sterilizator electric universal (R0919) ; pentru 2 biberoane si aceesorii, ideal voial, dimensiune compacta, plaja universala, tensiune 100-24- V, indicator temperatura pe capac.Sterilizator pentru cuptorulcu microunde (R0807) ; pentru 6 biberoane, accesorii, suzete. Ciclu rapidde sterilizare (in functie de puterea cuptorului cu microunde)