Reflexoterapia
Reflexologia este un sistem foarte vechi de masare a mainilor si a picioarelor, practicat de catre vindecatorii din Egiptul si China Antica. Teoria de baza a reflexoterapiei este aceea ca organismul nostru este impartit in mai multe zone…

Aceasta metoda se bazeaza pe detectarea si corectarea unor dezechilibre ale organismului.

Teoria de baza a reflexoterapiei este aceea ca organismul nostru este impartit in 10 multe zone egale si ca talpa piciorului este o „harta” a organelor noastre. Prin masarea talpilor se trateaza anumite afectiuni.

Reflexoterapia nu poate fi practicata de oricine, deoarece este necesara o buna cunoastere a informatiei legate de punctele de masaj si de ceea ce reprezinta acestea. Reflexoterapia nu pune diagnostice, ea constata zonele cu dezechilibru energetic care au determinat tulburari functionale si organice si ajuta la refacerea armoniei energetice.

Ce trateaza reflexoterapia?
Probleme digestive (inclusiv constipatie), dereglari menstruale, oboseala cronica, dureri musculare, inflamatii ale pielii, colicile copiilor, actioneaza asupra cauzelor aparitiei de celulita, deblocheaza traseul renal, ajuta la reglarea functiilor endocrine.

Contraindicatii
Insuficiente renale si/sau hepatice acute, la hipertensiune / hipotensiune extreme, tensiune arteriala oscilanta, hemoragii cerebrale recente, infarct miocardic, varice voluminoase si inflamate, ulcer varicos, hemoragii, infectii cutanate, perioada de sarcina, rani deschise, boli de piele de natura parazitara si inflamatorie, boli infectocontagioase.

Masajul anticelulitic
Masajul anti-celulita este una din cele mai bune solutii de a scapa de „coaja de portocala”.

Acest tip de masaj se efectueaza local, in zonele afectate de celulita. Masajul se face de obicei pe solduri, picioare, fese, abdomen. Se folosesc creme reductoare sau uleiuri specifice, pentru a spori efectul anti-celulita.

Influentele masajului anti-celulita asupra organismului se explica in buna masura prin actiunea directa asupra straturilor superficiale ale corpului. Cu ajutorul acestui masaj se stimuleaza supletea si elasticitatea pielii si a tesuturilor subcutanate si se activeaza circulatia sangelui.

Trebuie sa tineti insa cont de faptul ca masajul anti-celulita nu este un masaj de relaxare – se actioneaza insistent (uneori chiar usor dureros) asupra zonelor afectate de celulita. Prin pricepere si experienta se pot insa minimiza efectele dureroase si disconfortul.

Sursa: www.perfectcontur.ro