6 modalitati de ingrijire 

  • Nasterea incepe de la sine
  • Libertatea de miscare
  • Suport continuu
  • Fara interventii medicale de rutina
  • Fara nastere in pozitie „culcata pe spate”
  • Fara separare

Acestea vor fi, cele sase articole care sper sa va incite atentia. 

Ele au fost realizate, numai dupa numeroase si amanuntite cercetari facute atat de cei dedicati tehncii de educatie prenatala Lamaze, cat si de medici si asistente specializate din diferite maternitati si spitale din toata lumea.

Un alt detaliu important este ca aceste 6 tehnici stau la baza constituirii organizatiei nou-infiintate, numite „Institutul Lamaze pentru o nastere normala”. Poate va veti gandi ca aceste tehnici nu se aplica la noi in tara. Stiu foarte bine ca un astfel de gand este perfect justificat!! Motivul pentru care vreau totusi sa le aduc la cunostiinta voastre este ca ele ar putea sta la baza inceputului unei schimbari.

Cunoasterea motivelor pentru care s-au punctat aceste 6 tehnici de ingrijire reprezinta o buna informare a viitoarelor mamici, a partenerilor lor, dar si a echipelor medicale din spitale, care le ingrijesc. Atata timp cat aveti cunostiintele necesare, veti pune intrebari mai multe si mai pertinente si, ca urmare, veti primi mai mult din partea celor care va ingrijesc sarcina, nasterea si bebelusul.

Fiind informate, veti primi mai mult respect si consideratie si veti incepe sa miscati acea roata imensa a schimbarii in maternitati. Informatia este la baza capacitatii dumneavoastra de a decide si de a stapâni din ce in ce mai mult cursul evenimentelor din timpul unui travaliu si a unei nasteri.