Acel cantec de aniversare, care ureaza copilului nostru „La multi ani!” ne readuce in suflet o sumedenie de momente dragi si pretioase: prima oara cand l-am vazut, prima emotie la vederea lui, cat de dulce si mic era, toate dorintele si visele pe care ni le-am facut pentru viitorul lui atunci, cand a venit pe lume.

In fiecare an, de ziua lui, ne aducem aminte de toate acestea cu o intensitate mai mare decat in restul timpului.

Daca v-ati propus sa apelati la un club specializat in petreceri pentru copii, exista cativa pasi de urmat pentru ca petrecerea celui mai de pret membru al familiei sa fie asa cum ati visat.
Noi parintii, putem face din aceasta zi una de neuitat, cu un minim de efort: implicarea si cunoasterea in amanunt a fiecarui detaliu legat de acest eveniment.

Consultantul pentru petreceri al Clubului pentru Copii Bambini va da cateva sugestii legate de un astfel de eveniment:

Programarea petrecerii

In functie de perioada in care are loc evenimentul, asigurati-va ca rezervati locul de joaca din timp.

In perioada mai rece si a anului scolar, spatiile destinate aniversarilor sunt in general aglomerate si este indicat sa faceti rezervarea cu o luna sau chiar o luna si jumatate inaintea evenimentului.

De regula, in timpul saptamanii si in anumite intervale orare, preturile practicate de cluburile de joaca pentru copii sunt mai mici decat in week-end, acest lucru insemnand o economie la bugetul alocat evenimentului.
Dupa ce ati luat invitatiile de la locul de joaca (in general exista invitatii gata facute, pe care nu trebuie decat sa le completati), impartiti-le copiilor cu aproximativ 10-12 zile inainte de petrecere.

Nu uitati sa specificati si un numar de telefon, astfel incat sa puteti primi confirmarile din partea celor invitati.

In functie de modul de lucru al clubului, confirmati numarul de invitati prezenti la eveniment cu 2-3 zile inaintea acestuia, pentru evitarea oricaror probleme.

Detaliile legate de desfasurarea evenimentului

Adresati persoanei de la spatiul de joaca absolut orice intrebare considerati ca este importanta pentru dumneavoastra.

Pentru bunul mers al lucrurilor este bine sa cunoasteti conditiile de lucru , furnizorul si tipul produselor alimentare (daca acestea provin din semipreparate sau sunt proaspete de exemplu), precum si al racoritoarelor servite copiilor.

Daca stiti ca printre invitati se afla copii cu anumite afectiuni (de genul diabet, intoleranta la gluten, alergii etc.) rugati personalul sa va ofere o alternativa, astfel incat toata lumea sa se simta bine.

Pentru ca pe parcursul petrecerii sa nu apara momente neplacute, care ar putea umbri distractia copiilor si chiar a dumneavoastra, asigurati-va ca ati discutat toate detaliile legate de organizare:

 • cum incepe petrecerea;
 • cand se serveste masa;
 • cine are grija de copii si ce se intampla pe perioada petrecerii;
 • ce se intampla in situatia in care vin mai multi copii decat numarul estimat initial;
 • ce muzica vor asculta copiii;
 • cine si cand aduce tortul si daca avem sau nu lumanarile pregatite;
 • fotografiile din timpul petrecerii pot fi facute de personal sau trebuie sa le faceti dumneavoastra.

Fiecare petrecere este unica, la fel ca puiul nostru. Tocmai de aceea, alegeti pentru el acele lucruri care credeti ca i-ar face placere si incercati sa il surprindeti cu ceva nou, fata de aniversarea trecuta.

In functie de varsta copilului puteti sa-i pregatiti:

 • tunuri de confetti – indicate pentru toate varstele. Totusi, pentru cei mai mici este bine sa optati pentru mini-tunuri de confetti cu arc, care nu fac zgomot care sa-i sperie
 • baloane inscriptionate cu mesajul „La multi ani!” care sa stea la dispozitia copiilor de-a lungul petrecerii
 • un animator care sa ii provoace la jocuri si distractie – este recomandat ca acest lucru sa nu dureze mai mult de o ora
 • un spectacol de magie care sa-i amuze in egala masura si pe parintii micutilor invitati
 • o petrecere tematica de genul „Cautatorii de Comori”, „Alba ca Zapada”, „Bal Mascat”, „O seara la castel” etc.
 • un balon jumbo umplut cu baloane si confetti care va fi spart de sarbatorit, spre finalul petrecerii
 • Adunati toti invitatii sub acest balon, astfel incat peste ei sa cada ploaia de baloane si confetti. Este un moment deosebit de amuzant pentru copii, pentru ca imediat dupa spargerea jumbo-ului, cei mici vor incepe sa se joace si sa sparga baloanele care au cazut din acesta.

Finalul petrecerii

Pregatiti cate un mic cadou pentru invitati.

Puteti atasa un cartonas colorat sau decorat chiar de sarbatorit, cu un text de genul „Iti multumesc pentru ca ai venit la petrecerea mea!”.

Copiii vor ramane cu o amintire placuta si, in egala masura, sarbatoritul va avea posibilitatea sa-i multumeasca fiecaruia dintre ei, pentru ca a fost prezent la aniversarea sa.

Zambetele si fericirea copiilor nostri sunt lucruri de pret si dau masura actiunilor pe care le intreprindem cu drag pentru ei.

Pentru mai multe detalii vizitati Clubul Bambini.