Nutritie

3 Fructe de sezon pentru bebelusi
http://www.nou-nascuti.ro/nutritie/3-fructe-de-sezon-pentru-bebelusi.html
Autor: Echipa NN

Daca ati inceput diversificarea bebelusului, trebuie sa includeti in meniul copilasului si fructele de sezon. Si cum vara este bogata in fructe parfumate, meniul bebelusului va fi extrem de variat. Iata ce fructe de sezon nu trebuie sa lipseasca din alimentatia copilasului!

Caisele

Caisele sunt fructe ideale pentru bebelusi, inca de la varsta de 6 luni. Acestea contin vitamina A, vitamina C, vitamina B3, B5, B6, acid folic, fier, calciu, magneziu, potasiu si fosfor.
Pentru inceput, copilasul poate servi caisele fara coaja, pasate, simple sau in combinatie cu alte fructe (banana, avocado). Acestea pot fi mancate la masa de la orele 10.00, fiind foarte hranitoare si extrem de gustoase si satioase.

Piersicile si nectarinele

Bebelusii pot manca piersici si nectarine inca de la varsta de 6 luni. Acestea sunt usor digerabile, ajuta tranzitul intestinal, si ofera savoare mesei de fructe a bebelusului. Pentru inceput, asemenea caiselor, piersicile si nectarinele trebuie decojite si pasate foarte fin.
Trebuie sa stiti ca aceste fructe de sezon contin provitamina A, vitamine din complexul B, acid folic, magneziu, zinc, fosfor, iod, potasiu, antioxidanti si fibre.

Corcodusele

Da! Banalele corcoduse pot fi consumate cu incredere de copilasi. Ba chiar sunt recomandate deoarece intaresc sistemul imunitar. Acestea contin vitamina B, vitamina C, fier, magneziu, calciu, apa si saruri naturale.
Trebuie sa fie bine coapte si foarte bine spalate inainte de consum. Bebelusii le pot consuma, fara samburi si fara coaja, dupa varsta de 8 luni.Articol de pe Nou Nascuti (www.nou-nascuti.ro)