Nutritie

3 alimente obligatorii in alimentatia bebelusilor
http://www.nou-nascuti.ro/nutritie/3-alimente-obligatorii-in-alimentatia-bebelusilor.html
Autor: Echipa NN

Incepand cu varsta de 4-5 luni, mamicile incep sa se gandeasca la divesificare. Fiecare bebelus are un ritm propriu de dezvoltare si necesitati pe masura. Astfel, impreuna cu medicul pediatru, mamicile pot incepe sa schiteze o schema a diversificarii bebelusului. Important este ca cel mic sa deprinda obiceiuri alimentare sanatoase inca din primele luni de viata. Si daca va apropiati (sau ati inceput deja) de aceasta etapa importanta, noi va prezentam o lista cu 3 alimente care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia bebelusului dvs. Evident, perioada si cantitatea alimentelor sunt stabilite de dvs.

Broccoli
Broccoli este o leguma minune. Aceasta este plina de vitamine (C, A, B, E, K), de acid folic, de fibre solubile, potasiu, fier, magneziu, calciu. Este extrem de important ca leguma sa faca parte din alimentatia copilului dvs., din alimentatia oricarui om. In privinta bebelusilor, puteti sa le serviti aceasta leguma incepand cu luna a 7-a, a 8-a de viata. Preparati broccoli sub forma de piure, alaturi de alte legume si serviti-l la masa de pranz a bebelusului. Inainte de a introduce aceasta leguma in procesul de diversificare, puteti discuta si cu medicul pediatru. Exista copilasi care au probleme cu gazele intestinale si atunci se recomanda evitarea legumelor de acest gen.

Gulia
Gulia este o leguma foarte cunoscuta si consumata in Germania, Polonia si tarile nordice. Foarte bogata in vitamina C, in vitamina B6, potasiu, magneziu, calciu, fier, mangan si cupru, leguma lupta impotriva diferitelor tipuri de cancer, ajuta la sanatatea dintilor, intareste sistemul imunitar si regenereaza tesuturile.
In privinta bebelusilor, si ei au voie sa consume gulie, incepand cu varsta de 9-10 luni. Poate fi servita in piureurile de legume si mai tarziu, in salate, cruda. Inainte de a introduce gulia in meniul bebelusului, trebuie sa cereti si sfatul unui specialist.

Usturoiul
Da! Si usturoiul este permis in alimentatia bebelusilor. Incepand cu varsta de 6 luni, bebelusul poate consuma o cantitate mica de usturoi, in piureul de legume. Acesta reprezinta o sursa excelenta de vitamina B6, de vitamina C, de proteine, de mangan, seleniu, cupru, iod. Usturoiul are proprietati antivirale, antibacteriene, antibiotice si este ideal in sezonul rece pentru copii, indiferent de varsta acestora.

Articol de pe Nou Nascuti (www.nou-nascuti.ro)