In cadrul unei astrograme un rol important il ocupa pozitia Lunii ca indicator al planului nostru emotional si a planului intim. Alaturi de Soare (care indica zodia sub care ne-am nascut) ea ofera informatii importante despre persoana analizata, ambii astrii formand un tot unitar.

Luna este mult mai accentuata in cazul persoanelor de sex feminin dar si al copiilor. De multe ori pentru o femeie pozitia Lunii este mult mai importanta decat cea a Soarelui mai ales cand analizam anumite aspecte legate de camin, plan familial, conceptie, nastere si bineinteles copii. Zodia in care se afla Soarele ramane si ea importanta dar pentru o femeie indica doar anumite trasaturi de personalitate, cele fundamentale, dar care sunt puternic nuantate de catre zodia in care se afla Luna.

Pentru a determina pozitia Lunii in cadrul astrogramei dvs. puteti folosi linkul urmator http://www.ascella.ro/astrograma-online/

In continuare vom analiza si evidentia acele trasaturi al planului emotional asa cum sunt ele reflectate de pozitia Lunii in semnele zodiacale.

Luna in Berbec
Emotiile sunt exprimate cu putere si persoanele in cauza simt nevoia instinctiva de a-si manifesta trairile interioare. O femeie cu Luna in Berbec este una foarte activa, chiar prea activa uneori, iar reactiile ei sunt deseori foarte rapide si pline de energie. Daca are ceva de spus sau e ceva in interiorul ei care trebuie menifestat o va face imediat, pe loc indiferent de circumstante.

Luna in Taur
Persoanele cu Luna in Taur au un plan emotional mult mai stabil si sunt mai sigure pe ele si pe ceea ce simt. Ele au un simt practic mai accentuat iar manifestarea emotiile se petrece intr-o forma concreta si foarte clara. In acelasi timp ele cauta un anumit confort atat emotional cat si material care sa le asigura o anumita certitudine si siguranta. In acelasi timp Luna in Taur confera o anumita eleganta si distinctie.

Luna in Gemeni
Persoana cu Luna in Gemeni are un plan emotional extrem de dinamic si in care emotiile apar si dispar cu viteza luminii. Persoana in cauza deseori nici nu realizeaza ce se intampla si controleaza cu greu ceea ce se intampla in interiorul ei. Exista o anumita dualitate care ii permite sa obtine o anumita stare emotionala la comanda. Daca trebuie sa planga plange, daca trebuie sa rada rade. Important este sa obtina ceea ce doreste. Persoanele cu Luna in Gemeni sunt destul de vorbarete si curioase din fire.

Luna in Rac
In aceasta zodie Luna se afla in domiciliu si indica o persoana foarte sensibila, romantica si cu o imaginatie foarte puternica. Are o intuitie extraordinara si cu simt matern foarte accentuat. In acelasi timp este este o persoana pasiva in care emotiile se dezvolta in interior si deseori fara a fi nevoie a se manifesta in plan concret.

Luna in Leu
Aceasta persoana are un talent magnific in a-si exprima ceea ce simte si a face din aceasta o adevarata arta. Este o persoana dinamica care iubeste sa fie in fata reflectoarelor si sa aiba posibilitatea de a spune ce simte. In acelasi timp prin ceea ce simte ea dirijeaza pe cei din jurul sau, sot – copii. Este si usor de suparat si ranit daca nu i se acorda atentia cuvenita sau daca nu este luata in serios.

Luna in Fecioara
Foarte analitica, persoana cu Luna in Fecioara este zgarcita in a-si exprima emotiile si ceea ce simte. Ea calculeaza si analizeaza totul si va manifesta in exterior doar ceeea ce crede ea ca este neaparat necesar. Este in acelasi timp foarte ordonata si tine ca totul sa fie curat si pus la locul lui. Are tendinta de a deveni prea critica cu cei din jur.

Luna in Balanta
Echilibru, echilibru si iar echilibru…acesta este cuvantul de ordine pentru o persoana cu Luna in Balanta. Ea are tendinta de a trece de la o extrema la alta in ceea ce priveste emotiile. In acelasi timp este o persoana foarte rafinata, delicata si cu un extraordinar simt artistic. Este si un foarte bun diplomat si are capacitatea de a se face placuta in orice conditii. Dificultatile apar atunci cand trebuie sa ia o decizie…

Luna in Scorpion
Aceasta pozitie a Lunii este una dintre cele mai dificile si generatoare de tensiuni. Emotiile se exprima foarte puternic si intotdeauna la extreme. Pentru o persoana cu Luna in Scorpion nu exista calea de mijloc. In acelasi timp este o persoana cu un puternic magnetism si oriunde s-ar duce ea atrage privirile celor din jur.

Luna in Sagetator
Persoanele cu Luna in Sagetator sunt pline de viata, dinamice si doresc intotdeauna sa-si exprime emotiile si ceea ce simt in interior. Sunt sociabile si le place sa fie in compania altor persoane chiar daca nu exista o legatura foarte stransa cu acestea. Este in acelasi timp o persoana optimista si norocoasa. Ii place aventura si sportul, miscarea.

Luna in Capricorn
Auto-cenzura emotioanal este o caracteristica fundamentala a persoanelor cu Luna in Capricorn. Ele isi creaza un scut protector si afiseaza deseori o masca rece ca si cum nu ar simti nimic. Dar sub aceasta masca se ascund emotii foarte bogate si plin de viata. Emotiile sunt traite in totalitate inauntru fara a fi nevoie sa se manifeste in exterior. Acest lucru poate duce si la anumite frustrari pe care persoana in cauza le poate avea.

Luna in Varsator
Persoanele care au Luna in aceasta zodie au un plan emotional foarte dinamic si usor imprevizivil. Ele sunt in acelasi timp foarte independente si orice constrangere cat de mica ar fi o suporta foarte greu. Sunt persoane dotate cu o foarte mare originalitate si care raspund imediat la orice provocare putand avea reactii spontane punandu-i pe cei din jur in situatii neasteptate.

Luna in Pesti
Imaginatie bogata, chiar prea bogata. Persoanele cu Luna in Pesti au tendinta de a trai totul la un alt nivel , ireal , de basm. Ele isi creaza o lume proprie si deseori intampina dificultati de adaptare la viata reala si pot suferi deziluzii. Sunt foarte intuitivi, romantici si senzitivi. Idealisti si cu o capacitate foarte mare de sacrificiu pentru altul.