Daca hainute ii poti cumpara linistita oricand, jucariile probabil ca le ai deja adunate cat pentru o gradinita intreaga, iar cadourile de la prieteni si familie nu contenesc sa apara, simti ca nu ai cum sa asiguri buna sanatate a copilului tau.

Pe langa ingrijirea atenta pe care ti-o acorzi tie ca viitoare mamica, vizitele regulate la medicul ce iti urmareste sarcina, testele si analizele care te asigura ca totul merge in ordine, te poti ocupa si de perioada de dupa nasterea micutului tau.

Creeaza o lista cu medicii pediatri din apropierea domiciliului tau

In primul rand, poti incepe demersurile pentru a alege pediatrul ce va urmari cresterea si dezvoltarea copilului. Nu trebuie sa astepti pana dupa nastere pentru a alege medicul curant! Cauta in clinica de care faci parte, datele de contact ale medicilor pediatri de acolo sau daca vrei, poti opta pentru o clinica privata, dar atunci trebuie sa stii ca vei plati toate consultatiile micutului tau si nu este bine sa fie prea departe de domiciliul tau pentru ca acesta sa poata interveni in timp util in cazul unei urgente.

Dupa ce ai aflat numele si datele de contact incearca sa afli de cat timp profeseaza si de cat timp lucreaza in clinica unde este acum. Apoi, incearca sa afli cat mai multe pareri de la parinti, nu te opri la primul pentru ca asa cum vei observa si in cazul tau, parintii sunt foarte subiectivi. De aceea, e bine sa auzi cat mai multe pareri pentru a putea ajunge cat de cat la o concluzie.

Foloseste toate datele obtinute pentru a putea sa alegi obiectiv

Dupa aceste „investigatii”, poti folosi datele de contact ale medicului/medicilor care au mai ramas in lista ta si sa stabilesti intalniri cu acestia. In timpul interviurilor incearca sa afli exact care este programul zilnic al medicului, in ce masura poate acesta sa se schimbe, cat de dese sunt vizitele la domiciliu. Apoi, foarte important este sa afli disponibilitatea medicului si a clinicii in cazul urgentelor dinafara orelor de program: cum le trateaza, si care va fi rata de prezenta si participare a medicului pediatru in aceste cazuri.

Nu te grabi, dar nici nu astepta pana dupa nasterea bebelusului!

Nu este nevoie sa te hotarasti repede, in timpul intalnirii sau in 2 – 3 zile. Este bine sa te gandesti, sa intrebi cat mai multi pacienti ai doctorilor pediatri pe care i-ai luat in considerare pentru a-ti ingriji alaturi de tine bebelusul. Totusi, nu uita ca trebuie sa te hotarasti inainte de nasterea copilului!

Daca alegi un medic chiar din spitalul in care urmeaza sa nasti, va fi foarte bine pentru ca acesta va putea vedae copilul chiar de la inceput. Dar daca nu se intampla asa nu trebuie sa iti faci griji, oricum bebelusul au va fi preluat de medici specialisti ai spitalului in care vei naste.

Dupa ce ajungi acasa vei putea sa chemi pediatrul ales de tine pentru o vizita la domiciliu, sa consulte nou-nascutul si sa preia urmarirea sanatatii si dezvoltarii lui.

Sursa: articol preluat si tradus de pe site-ul www.4woman.gov