Sarcina la varsta de 2 luni

Evolutia sarcinii la 2 luni

Sunteti acum in 2 luni de sarcina. Bebelusul este deja distinct. Mainile si picioarele pot fi indeajuns de dezvoltate incat sa se intalneasca in fata corpului.


Sarcina la varsta de 3 luni

Evolutia sarcinii la 3 luni

La 3 luni de sarcina degetele de la mainile si picioarele beblusului sunt separate si poate incepe sa loveasca. Tot acum incepe sa inghita. Organele vitale sunt la locul lor si incep sa functioneze.


Sarcina la varsta de 4 luni

Evolutia sarcinii la 4 luni

Sunteti in a 4-a luna de sarcina. Daca faceti un ecografie 2D sau 3D, cu ultrasunete, probabil puteti afla daca este fata sau baiat.


Sarcina la varsta de 5 luni

Evolutia sarcinii la 5 luni

O substanta numita vernix caseosa protejeaza fatul pentru perioada lunga de imersiune in lichidul amniotic. Inghite mai mult, dand de lucru sistemului digestiv. La ecografie se poate vedea cum isi suge degetul.


Sarcina la varsta de 6 luni

Evolutia sarcinii la 6 luni

La cele 6 luni de sarcina puteti „dialoga” cu bebelusul prin atingeri sau cuvinte, el raspunzand prin miscari, uneori destul de viguroase. Detaliile fetei sunt mai distincte: buzele, ochii si dintii incep sa se dezvolte.


Sarcina la varsta de 7 luni

Evolutia sarcinii la 7 luni

La cele 7 luni de sarcina bebelusul seamana cu un nou nascut. Organismul este format deja. Unghiile incep sa acopere partea superioara a falangelor. Poate sa inchida si sa deschida ochii.


Sarcina la varsta de 8 luni

Evolutia sarcinii la 8 luni

La 8 luni de sarcina se intoarce cu capul in jos pregatindu-se pentru nastere.


Sarcina la varsta de 9 luni

Evolutia sarcinii la 9 luni

Desi marea majoritate a oaselor sunt intarite, cutia craniana este totusi sensibila. Bebelusul isi va petrece ultimele saptamani crescand in greutate si volum.