Bijuteriile handmade pot fi realizate din mai multe tipuri de materiale. Cele mai folosite sunt margelele. Acestea sunt de mai multe tipuri, de forme si culori diferite. Margelutele si bijuteriile realizate manual pot fi achizitionate din magazine specializate, de pe site-uri si magazine on-line, direct de la persoanele care le realizeaza. Majoritatea doamnelor si domnisoarelor prefera margelele si bijuteriile realizate din margelute colorate, vesele, din materiale diferite. Sa vedem de cate tipuri sunt aceste accesorii.
Margelele si piesele folosite in crearea bijuteriilor handmade pot fi acrilice, tip tubulet, pot fi din plastic. Margelutele pot fi murano fuchsia, murano gri, murano orange, murano rosu, camee maro, frosted galben, frosted mov, frosted fuchsia, frosted nuante roz, rosu, mov, cu efecte diferite. Tot pentru margelutele si bijuteriile handmade sunt folosite si margelele cloisonne. Acestea pot fi sferice, tubulet, turcoaz, pot fi negre, roz de marimi diferite. Margelele din lemn sunt, de asemenea, foarte des utilizate in bijuteriile handmade. In general, margelele din lemn poarta diferite forme: de flori, de fluturi, de animale, forme astrale, forme abstracte etc. Margelele sunt pictate si sunt realizate din lemn mix. Extrem de delicate si pretioase sunt seturile realizate din margele Mileffiori. Acestea pot fi incolore, turcoaz, rosii, cu flori multicolore, verde pal. Pot fi sub forma de patratele, de inimioare, sub forma de banut, de fluturas. Margelutele si bijuteriile pot fi realizate si din sticla Chevron. Banutii de sticla pot fi albastru cobalt, pot fi sferici, verzi, galben, turcoaz, orange, cobalt, negri etc.
Bijuteriile realizate din sticla, indiferent ca vorbim de margele, coliere, cercei, bretari sau brose, au mare succes datorita aspectului delicat pe care il au. Materialul gratios, culorile si formele bijuteriilor handmade, reusesc sa ofere eleganta unei tinute.
Bijuteriile realizate din margelute nisip sunt foarte populare in orice sezon din an. Margelele nisip alb opac ofera eleganta si rafinament. Margelele nisip in nuante de albastru si gri sunt, de asemenea, foarte aspectuase si folosite in cadrul bijuteriilor elegante. Si margelele nisip colorate (galben, rosu, roz, orange etc.) au acelasi efect vesel asupra unei persoane. 
Realizate cu delicatete si din materiale potrivite, margelutele si bijuteriile handmade reusesc sa se ridice la cele mai inalte gusturi si standarde calitative.