Eramcasatoriti de 5 ani. Sotul meu si-a dorit un copil inca din primul ande viata, insa eu nu ma simteam inca pregatita, imi doream mai intaiun camin al nostru, vroiam sa-mi termin facultatea si sa imi incep ocariera noua. V
ise, idealuri, stiti cume ! Sotul meu a incercat ce a incercat sa-mi schimbe ideile,insa a renuntat; stia ca va veni ea si ziua aceea… Apoi, am inceput si eu sa-mi doresc un bebe, dardin moment ce ideea mi-a incoltit in suflet nu mai aveam rabdare.


Amintrerupt tratamentul cu aticonceptionale, si dupa sfatul doctoruluiginecolog, au urmat 6 luni de ,,pregatire’’ pentru eveniment.Abia asteptam sa treaca cele 6 luni, apoi, eram tare nerabdatoareluna de luna sa vad rezultatul dragostei noastre. Intrasem inpanica: ma tot gandeam ca dupa 5 ani de tratament cuanticonceptionale, poate nu mai sunt fertila. Sotul meu ma incurajamereu si imi spunea sa nu mai fiu asa nerabdatoare sa las totul de lasine si o sa ramna si insarcinata. Asa a fost : in luna august,fratele meu urma sa se casatoreasca si eu am fost rare ocupa incepandcu luna iulie, pregatiri de tot felul. Am uitat de ,,problema’’mea si …m-am concentrat asupra evenimentului ce urma sa aive loc.In ziua fixata pentru nunta lui, se implineau fix 5 ani de la nuntamea si a sotului meu.

Imediat dupa nunta am plecat cu proaspetii miri si cu fratele maimic de 18 ani, in luna lor de miere, la mare, pe litoralul romanesc.Daca am fi stiut ce avea sa ni se intample…poate am fi ramas acasa !A doua zi de vacanta am avut parte de o mare nenorocire, fratele meu de 18 ani a murit inecat. S-a dus luna de miere, s-a dus voia bunasi veselia. Au urmat clipe de cosmar, am fost la un ps de nebunie nuputeam sa cred ca dintr-o data soarta ne-a lovit atat de cumplit. Nuare rost sa descriu mai in amanunt clipe dureroase prin care amtrecut. Important este si trebuie sa va spun ca se intampla intr-o zi de27 august, iar anul urmator la 8 luni diferenta, pe 27 aprilie, insaptamana mare, inainte de sarbatorile pascale, de nastea fetita mea,Ioana ! Ea a fost pentru mine o raza de speranta, un motivpentru care merita sa traiasc si m-a oprit de la nebunie !

Ioanaimi daruieste zi de zi clipe minunate, este un copil destept,sanatos, si, pentru mine, cel mia frumos. Imi amintesc cu drag primaecografie, cand am plans de fericire si m-am simtit pentru prima datain viata cel mai important om din lume, cand, tot la ecografie, i-amauzit prima data inima batand si cand am vazut prima data cum isimisca manutele si piciorusele ! momente unice, formidabile !Imi amintesc ca si cum s-ar fi intamplat ieri, cum am plecat plina deemotii la maternitate, panicata de operatia de cezariana care urma(fetita mea a avut pana in ultima clipa o pozitie pelviana sidoctorul a optat pentru cezariana), apoi clipa in care am vazut prima data : la operatie mi-au facut anstezie totala si nu amputut sa o vad pe ioana decat dupa 2 zile, timp in care eu am stat lareanimare si ea a fost alaptata artificial. Cand m-am dus sa o alaptez,am fost prima mamica care a intrat in salonul une erau tinutibebelusii si imi cautam fetita, ma uitam dupa o fetita blonda sausatena (eu sunt blonda sotul meu saten) insa nu era niciun copil cunumele meu blond, apoi am cautat dupa nume (ha-ha-ha) rad si acum defigura pe care am acut-o ! ea era brunetica, cu un par negru simititica ( a fost nascuta de 2,900 kg). Primul meu gand a fost ca nue copilul meu, dar m-am apropit de ea si cand am vazut-o mai bine,mi-am zis ca e a mea sigur ca semana cu soacra-mea. Am luat-o inbrate si m-au podit lacrimi de fericire ! Ce minunat e sa iti ticopilul in brate pentru prima data ! Eram fericita ! Suntfericita ! Ioana e minunata ! Anul acesta a implinit 3 anisi uneori prin inteligenta ei imi aminteste de fratele meu care nusi-a cunoscut nepoata.

Acum astept un baietel, emotiile nu mai sunt atat de intense, insaabia astept sa-l tin si pe el in brate. As vrea sal cheme Victor,insa nu stiu daca sotul meu va vrea… ioana este tare fericita ca vamai avea un partener de joaca, ea vroia o surioara, acum insa s-aimpacat cu ideea ca v-a avea un fratior, ea vrea sa-l cheme Alex ! Complicat, nu ?

Membru NN:”m.g.i