Din cauza burtii grele, corpul femeii isi schimba centrul de greutate in timpul sarcinii, ceea ce solicita foarte mult spatele. Incheieturile se pot umfla si deveni dureroase, picioarele au de purtat mai multa greutate, iar pielea este supusa unor incercari grele.

Pentru a contracara efectele acestor schimbari, masajul kinetoterapeutic ar putea fi cea mai completa solutie. Poti apela la ea atat in timpul sarcinii cat si dupa nastere pentru a-ti spori confortul, usura durerile si tonifica muschii si pielea.

Masajul prenatal se concentreaza pe nevoile speciale ale viitoarei mamici. El ii sporeste confortul psihic prin atingeri blande, dar contribuie si la relaxare, inlaturand stresul incheieturilor, al gatului si mai ales al spatelui care este supus unor grele incercari, in special in ultimile luni ale sarcinii. Mai mult, masajul ajuta la pastrarea unei tinute frumoase, relaxeaza si mareste flexibilitatea muschilor implicati in procesul nasterii. Ajuta sistemul circulator si limfatic asa incat sa poata fi transportat mai mult sange in tot corpul, scazand nivelul de stres si oboseala. Citeste mai departe…