Iti doresti pentru copilul tau un nume plin de semnificatie? Un nume care sa-ti aduca zambetul pe buze sau un nume „la moda” in ziua de astazi? Parintii te sfatuiesc sa optezi pentru un nume romanesc, clasic, iar prietenii te indreapta catre o alegere din alta limba? 
Nou-nascuti.ro nu te indruma si nici nu te influenteaza ci iti prezinta doar cateva semnificatii de nume frumoase. Decizia finala este a ta!
Nume puternice
Daca iti doresti ca bebelusul tau sa fie un copil puternic, sportiv si sigur pe el, poti opta pentru un nume plin de personalitate. Pentru baietei, Cezar, Leonard, Dragos, Alexandru sau Andrei sunt nume care se potrivesc unor copii activi, cu personalitate, fiecare dintre ele avand simboluri pozitive, puternice.
Daca veti avea o fetita si doriti sa-i puneti un nume cu personalitate, care sa simbolizeze putere si glorie, Andra, Andrada, Andreea, Victoria sau Gloria sunt doar cateva optiuni. Desi provin din limba greaca, aceste nume sunt des intalnite la copiii din Romania.
Nume cu iz romantic
In general, numele cu iz romantic sunt destinate fetitelor. Acestea au simboluri florale, provin din limba greaca sau sunt biblice. Cele mai des intalnite nume din aceasta categorie sunt Lacramioara, Rosa, Rasalba, Felicia. Poti opta si pentru Eva, Ema, Agnes, Daria, Delia, Otilia sau Lidia.
In cazul baietilor, ai ca variante Filip, Augustin, Andi, Doru sau Darius. De asemenea, Jian, Olivian sau Oliver sunt nume pline de creativitate si romantism.
Nume romanesti rare
Daca vrei sa-i pui viitorului tau bebelus un nume romanesc dar mai putin intalnit, ai o oferta destul de mare. In cazul baieteilor, Adelin, Albert, Anton, Dorian, Ducu, Fabian, Leontin, Oliviu, Sabin sau Valeriu sunt doar cateva.
La fetite, cele mai putin intalnite nume romanesti sunt Rada, Pompilia, Tinca, Ilinca, Zenovia, Norica, Ica, Anaida, Draga, Aida.
Nume biblice
Majoritatea parintilor opteaza pentru doua prenume dintre care unul are provenienta biblica. In cadrul acestei categorii, cele mai des intalnite nume de Sfinti sunt Andrei, Ion, Gheorghe, Petre, Aexandru, Constantin, Gabriel sau Mihai. Stefan, Matei sau Florin intra in aceeasi categorie. Daca vrei insa un nume sfant mai putin intalnit, Ivan, Simion, Toma, Cazimir, Ioan sau Irodion sunt alegeri perfecte.
La fetite, cele mai cunoscute nume Sfinte sunt Ioana, Andreea, Mihaela, Nicoleta, Georgiana, Flori, Maria, Elena si Gabriela. Din categoria numelor sfinte mai putin cunoscute sunt: Eufrosina, Eugenia, Ileana, Isidora, Natalia, Teofila sau Sofia.