Multe gravide aflate la prima sarcina nu cunosc semnele de debut ale travaliului. Cu toate acestea, medicii specialisti au datoria de a le oferi cateva explicatii in perioada de final a sarcinii, sugerandu-le momentul in care ar trebui sa se prezinte la spital. Iata ce ne sfatuiesc colegii de la www.bebelu.ro.
Momentul in care gravida va trebui sa se prezinte la spital coincide cu perioada in care contractiile sunt mai lungi, de circa 1 minut. La fel de important este si momentul in care au loc contractiile. Daca acestea se petrec la un interval mai scurt – de circa 5 minute este cazul sa va preocupati si sa va prezentati de urgenta la spital intrucat nasterea este foarte aproape.
Fiind o perioada necunoscuta pentru gravida este bine sa va sunati medicul ori de cate ori aveti vreo nelamurire si sa ii explicati simptomele. In cazul in care acesta va va da anumite indrumari este bine sa le respectati cu mare strictete si sa nu luati decizii din propria initiativa.
Pierderea lichidului amniotic sau ruperea apei este un alt semn pentru care gravida ar trebui sa porneasca in graba spre spital. Scurgerile maronii sunt un prim semn din care rezulta ca dopul gelatinos ar putea fi pierdut.
In cazul in care nu va mai simtiti bebelusul activ ca mai inainte ori va confruntati cu anumite hemoragii vaginale, febra ori varsaturi este bine sa mergeti de urgenta la spital intrucat sanatatea bebelusului si a mamei sunt puse in pericol grav, avand nevoie de ingrijiri medicale de specialitate.
Responsabilitatea oricarei gravide este aceea de a se informa pe tot parcursul sarcinii pentru ca acest moment sa nu o ia prin surprindere. Cursurile de specialitate din timpul sarcinii sunt o alta solutie eficienta pentru ca gravida sa cunoasca toate etapele travaliului.