Putem spune cu o anumita siguranta ca persoanele nascute pe 29 februarie sunt cele mai putine din intreg anul. In plus, nu ne numaram noi anii in functie de zilele de nastere sarbatorite? Cei nascuti pe 29 februarie ar fi chiar mult mai tineri decat oricine altcineva. Douazeci de ani ar putea fi considerata o varsta destul de matura pentru un nativ al zilei. In consecinta, s-ar putea spune ca nativii zilei de 29 februarie sunt vesnic tineri.

Desigur, 29 februarie este o zi unica, deoarece a fost creata in mod artificial pentru a incerca sa se repare faptul ca anul nostru este intr-adevar cu cateva ore mai lung de 365 de zile. Aceasta a 366-a zi a fost infiintata de catre Julius Caesar, ce a decretat sa apara doar odata la patru ani. Totusi, in timpul Papei Gregory s-a descoperit ca o zi la fiecare patru ani este de fapt cam mult, astfel doar o singura zi la fiecare patru secole reda ziua in plus.

Nativii zilei de 29 februarie emana in permanenta un aer tineresc. Ei pot fi comparati cu o pisica ce are noua vieti. Astfel, ei vor fi capabili sa scape de prezicerile periculoase in mod repetat. Ei sunt supravietuitori, faptele lor putand fi considerate intr-o mare masura drept o confirmare a datei lor de nastere neobisnuite. Intr-adevar, nativii zilei de 29 februarie au tendinta de a fi mai degraba ciudati, fapt de care sunt pe deplin constienti. Inca de timpuriu, ei isi dau seama ca sunt neobisnuiti, insa intelegerea lor fata de lume pare sa aiba sanse de a ajunge la un consens. Nativii au tendinta de a recunoaste lucrurile speciale din viata de care altii pot profita fara sa depuna nici un efort. Astfel, in momentele lor bune sunt ca niste copii, savurand cele mai simple bucurii. In cele mai rele cazuri, ei sunt puerili si uneori neajutorati.

In general, nativii acestei zile nu sunt genul de oameni ce-si afiseaza in mod exuberant unicitatea in fata lumii. Insa, cel mai adesea, ei incearca din rasputeri sa fie chiar mai normali decat un om obisnuit. Astfel, in general vor alege o munca ce implica preocupari simple si abordeaza problemele vietii de zi cu zi. Nu vor cauta profesii deosebite. Adesea, fantezia lor extrem de activa si imaginatia isi gasesc expresia mai mult acasa, decat in societate.

Nativii zilei de 29 februarie nu trebuie sa-si abandoneze individualitatea sau sa se plafoneze in cautatea lor de normalitate. Pentru ei este de dorit sa renunte uneori la acele obiceiuri care ii indeparteaza de ceilalti in sensul social.

Multi dintre cei nascuti pe 29 februarie au tendinta de a vedea deficientele reale sau imaginare. Cei care vor reusi sa faca acest lucru in incercarea ambitioasa de a avea succes sunt supusi riscului de a se lasa prada tentatiilor lumesti. Pe de alta parte, cei care se retrag pot deveni idealisti extrem de romantici care traiesc intr-o lume fantastica secreta datorita faptului ca sunt precauti in dezvaluirile lor. Nativii zilei de 29 februarie ar trebui sa se straduiasca sa evite asemenea laturi extreme ale gandului si comportamentului si sa caute o cale de mijloc.
 
SFATURI: Gaseste un echilibru intre sinele tau individual si social. Dezvolta-ti o incredere tacita. Fereste-te sa te agati prea tare de valorile exterioare. Dezvaluie-ti fantezia in lume si impartaseste-o cu ceilalti.

PUNCTE FORTE:

  1.  Tineresc
  2.  Ingaduitor
  3.  Apreciativ

PUNCTE SLABE:

  1. Indulgent
  2.  Imatur