A-ti consulta horoscopul din ziar, radio sau TV a devenit o activitate zilnica si care a capatat un anumita importanta. Cu totii suntem curiosi si interesati de ceea ce ne pot prezice astrele si sa gasim modalitati prin care putem sa ne imbunatatim viata si sa luam decizii mai bune.

Dar oare cati dintre noi stiu cu adevarat ce este un horoscop sau o astrograma? Scopul acestui articol este de a incerca sa ofere o imagine mai clara a ceea ce presupune interpretarea unei astrograme si in general ceea ce reprezinta astrologia.

Dvs. ce zodia sunteti? CU siguranta una din cele 12 zodii binecunoscute. Atunci cand dvs. spuneti ca sunteti nascuta intr-o anumita zodia, de exemplu Leu, de fapt spuneti ca la nasterea dvs. Soarele era pozitionat in semnul zodiacal al Leului. Cu alte cuvinte zodia noastra este data doar de pozitia Soarelui. Intr-adevar Soarele este cel mai important element al unei astrograme el indicand personalitatea de baza ale fiecarei persoane. Dar el nu este singurul…si de aici si toata discutia privitoare la cat de generale sunt horoscoapele din ziare. Sunt generale pentru ca altfel nu pot fi facute. Nu poti fi particular cand tu folosesti doar un singur element de analiza. Este ca si cum ai incerca doar uitandu-te la chipul unui om sa vezi ce inaltmie si greutate are.

Asa cum spuneam o astrograma este compusa din mai multe elemente pe langa Soare. Astrograma reprezinta o harta a cerului in momentul nasterii noastre si se calculeaza pe baza date, orei si locului de nastere. Toate aceste trei elemente sunt esentiale pentru calcularea astrogramei personale.

Soarele indica personalitatea de baza, acele trasaturi cu care noi ne nastem si pe care le vom pastra intreaga viata. Dar pe langa Soare mai avem inca 9 planete principale (dpdv astrologic Soarele si Luna sunt considerate planete) si multi alti asteroizi si puncte astrologice. In continuare voi indica care sunt aceste elemente principale si care ne ofera indicatii privind diferite aspecte al personalitatii noastre.

Luna este un indicator la planului noastru emotional si pozitia ei intr-un semn zodiacal indica modul in care ne manifestam trairile si emotiile. Mercur ne arata modul in care comunicam si in care rationa, analizam, gandim. Venus este un indicator al planului sentimental, al lucrurilor care ne plac sau nu ne plac in viata si a modului in care iubim. Marte este simbolul actiunii, curajului si a modului in care ne utilizam energia si vointa pentru a realiza ceva. Jupiter ne arata capacitatile noastre de a evolua si de a ne extinde, de a face planuri si a le pune in aplicare. Saturn indica locul unde putem construi ceva solid si in care trebuie sa avem maxima rabdare. De asemenea indica si locul in care exista o serie de lectii de viata pe care trebuie sa le depasim, asimilam. Uranus reprezinta intr-o astrograma locul in care noi dorim maximul de libertate si independenta. Neptun este locul de cautare al unui ideal iar Pluto este locul in care suntem obligati sa ne transformam pe noi insine.

Pe langa aceste 9 planete de baza mai exista cateva zeci de asteroizi , unii mai cunoscuti si studiati altii mai putin. In plus aceste planete sunt in relatie unele cu altele si fiecare tip de relatie (distanta in grade) are o semnificatie aparte.

Dar pe langa planete astrograma mai contine si casele astrologice. Aceste case astrologice reprezinta sectoare din viata noastre in care noi ne putem utiliza in mod concret , practic talentele si potentialul pe care il avem. Aceste case astrologice se calculzeaza pe baza orei si locului nasterii. Probabil ca cea mai cunoscuta casa astrologica este casa 1 mai ales prin faptul ca primul grad al acestei case poarte denumirea de Ascendent.

Ascendentul ca simbolistica in astrologie este foarte important. El indica personalitatea noastra exterioara, cea pe care o dobandim de-a lungul vietii. La nastere noi avem 100% trasaturi indicate de pozitia Soarelui. Din acel moment noi trecem printr-o serie de experiente de viata care ne ofera posibilitatea de a adauga la personalitatea noastra noi insusiri, noi caracteristici. Aceste trasaturi sunt indicate de semnul zodiacal al Ascendentului. Pana in jurul varstei de 30 de ani noi ajungem la o anumita maturitate si echilibru din punct de vedere al raportului personalitate interiora/personalitate exterioara.

Combinatia Soare-Ascendent este cea care ne defineste cel mai bine personalitatea noastra si modul in care noi ne manifestam. Luna vine si completeaza cu latura emotionala. Ea este mult mai importanta in horoscopul unei femei pentru ca acestea prin natura lor sunt energii de tip Yin, lunare. Barbatii sunt axati pe partea constienta, pe elemente de tip Yang, de tipp solar.

Astfel incat daca dvs. o sa cititi descrierea zodiei in care se afla pozitionata Luna dvs veti ramane surprinsa cat de multe elemente scrise acolo le regasiti in personalitatea dvs.

Pentru a va calcula pozitiile planetelor in zodii puteti folosi linkul urmator.

Sper ca in acest scurt articol am reusit sa va ofer o imagine mai clara a unui horoscop si a unei astrograme. Ceea ce as dori sa subliniez este ca horoscopul din ziare sau TV nu este totuna cu astrologia. As putea spune ca ea reprezinta doar 5% din ceea ce reprezinta astrologia. Dar in acelasi timp va pot spune ca a scrie un horoscop zilnic sau lunar este o activitate deosebit de dificila si consumatoare de timp.