Nu exista nici o garantie ca poate exista intre doi oameni o relatie sexuala complet sigura, dar oricine poate avea relatii sexuale mai sigure daca urmeaza indrumarile specialistilor in domeniu.

Urmatoarele zece sfaturi trebuie respectate cu mare responsabilitate:

  • Invata sa spui NU! Nimeni nu a murit vreodata de frustrare sexuala. Nu acelasi lucru se poate spune si despre bolile transmise sexual (BTS). Cu cat stii mai putine lucruri despre cineva, cu atat mai mare este posibilitatea ca acea persoana sa-ti transmita o boala. Invata deci sa spui NU unei relatii de ocazie.
  • Limiteaza-ti numarul de parteneri!  Fiecare partener cu care partenerul tau a facut vreodata dragoste si fiecare partener al fiecarui partener se strecoara cu voi in pat. Poti fi sigur ca fiecare virus care a patruns vreodata in corpul cald si gol pe care-l imbratisezi  se grabeste sa-si continue calatoria in corpul tau, patrunzand prin fiecare orificiu lasat de natura.
  • Nu te baza numai pe instincte! Increderea in instinct, cand este vorba de BTS, este periculoasa. Unele boli se instaleaza intr-un corp gazda si nu provoaca absolut nici un simptom, de aceea cand acesti oameni iti spun ca nu au avut niciodata nici o boala, ei creeaza aparenta sinceritatii tocmai pentru ca sunt sinceri. Problema cu care se confrunta instinctele tale infailibile intr-o asemenea situatie e ca sinceritatea lor nu face doi bani. Acesti oameni au o latura intunecata de care nu sunt constienti.  In privinta BTS precautia este cea mai buna atitudine.
  • Nu-ti amorti niciodata simturile cand esti cu necunoscuti! Ca sa faci sex sigur trebuie sa fii raspunzator pentru faptele tale. Daca situatia iti cere sa-ti pastrezi ratiunea, nu-ti ramane decat sa bei un suc sau o bere dezalcolizata.
  • Fa primul pas catre o viata sexuala mai sigura! Daca te intalnesti cu cineva si relatia voastra pare sa progreseze nu mai astepta, e cazul  sa discutati despre practicile sexuale mai sigure. Sunt sigura ca sunt multe lucruri pe care vreti sa le stiti despre un partener inainte de a va implica intr-o legatura cu acesta. Nu trebuie decat sa adaugati acestei liste si istoria sa sexuala si nu veti avea decat de castigat.
  • Foloseste prezervativul! Prima conditie ca sa folosesti un prezervativ este sa-l ai la dispozitie.Trebuie sa stiti ca prezervativele isi pierd valabilitatea dupa un anumit timp sau daca sunt expuse la caldura, de aceea, nu folositi decat prezervative �proaspete�. Orice femeie activa din punct de vedere sexual trebuie sa fie pregatit sa se protejeze impotriva BTS.
  • Inainte de a face dragoste stabileste o relatie serioasa cu partenerul! Cheia unei vieti sexuale sigure este sa nu faci niciodata dragoste cu cineva pana cand intre voi doi nu s-a stabilit o relatie adevarata.
  • Nu te angaja intr-un comportament riscant!  Riscul de a transmite HIV prin sex anal este mai mare decat prin alte forme de sex. Sexul oral fara protectie nu este o forma de sex mai sigura. E foarte periculos sa faci dragoste cu o persoana cunoscuta intamplator la un bar sau la o baie publica. Activitatile din cluburile sexuale sunt departe de a fi lipsite de riscuri.
  • Nu uita ca mai exista si alte variante!  Daca principalul motiv pentru care faci dragoste e ca vrei sa ai un copil, atunci nu poti face decat prin contact periano-vaginal neprotejat. Daca faci dragoste pentru placere atunci nu uita ca ai o multime de alte variante de a obtine satisfactia sexula fara sa-ti asumi riscurile penetrarii vaginale.
  • Nu uita de celelalte BTS!  Desi SIDA a ajuns pe prima pagina a tuturor ziarelor, ea nu este decat una dintre multiplele BTS. Sifilisul a fost mult timp un adevarat flagel pentru omenire si a omorat multi oameni inainte de a se descoperi tratamentul. Unele forme de gonoree si sifilis au devenit rezistente la antibioticele utilizate normal pentru ele. Hepatita B este mult mai contagioasa decat alte BTS; din fericire exista un vaccin care previne imbolnavirea. Pentru herpes nu exista nici un fel de vaccin si nici un tratament. Chlamydia este in continua expansiune.

Articol sustinut de Medicover