Iata ca am ajuns in saptamna a 17-a de viata a micutului. Bebe este din ce in ce mai vioi si mai agitat. Nu te speria deoarece acum este momentul sa vizitezi medicul pediatru si sa discuti cu el toate aspectele acestei varste. Te va sfatui sa incepi sa introduci mancarea solida in alimentatia micutului, spunandu-ti exact cu ce sa incepi si cum sa incepi.
Nu uita sa aduni toate informatiile intr-o agenda.

Saptamana 17

Bebelusul dumneavoastra incepe sa devina foarte interesat de ce se intampla in jur, si cauta sa interactioneze cu membrii familiei, cu prietenii si, uneori, chiar cu strainii. Va incepe chiar sa se intinda inspre mami, tati sau inspre alte persoane alaturi de care se simte in siguranta.

Plange in scaunul de masina?

Desi exista copii pentru care mersul cu masina este o reala placere, exista unii pentru care deplasarea in scaunul special pentru masina reprezinta un adevarat calvar. Daca bebelusul dumneavoastra incepe sa planga de cum il instalati in scaunel si se opreste de-abia cand il dati jos, exista niste mici trucuri care ar putea sa va ajute. Pentru inceput, asigurati-va ca bebelusul nu se afla in lumina directa a soarelui. Daca scaunul pentru masina este dotat cu o copertina, lasati-o in jos. Daca nu, puteti achizitiona draperii speciale pentru geamurile de la masina, de la sectorul pentru nou-nascuti al marilor magazine de retail sau de la magazinele pentru copii. Puteti incerca sa puneti o muzica linistitoare, care ar putea sa capteze atentia micutului si sa il mai calmeze. De asemenea, o solutie ar putea fi sa ii vorbiti si sa ii atrageti atentia asupra imaginilor de pe geam sau asupra jucariei lui preferate.

Vizita de patru luni la medicul pediatru

Puteti sa faceti o lista cu intrebari pentru medicul pediatru, pe care sa i le adresati la vizita de patru luni. Dupa obisnuitele masuratori si dupa ce a fost cantarit, pentru a va asigura ca se incadreaza intre limitele graficului de crestere, bebelusului i se va face si vaccinul corespunzator varstei. Ca de obicei, aveti grija sa nu faca febra, ca reactie la vaccin. Tot la aceasta vizita este momentul sa incepeti sa discutati despre introducerea de alimente solide in alimentatia copilului. Cele mai bune sfaturi le veti primi de la medic la momentul respectiv, cand veti putea organiza impreuna un grafic mai amanuntit pentru ordinea si cantitatile de mancare solida pe care trebuie sa le aveti in vedere.