Copiii au nevoie de un somn bun pentru ca organismul lor, aflat în crestere, sa se dezvolte corect. Si pentru a fi plini de energie si sanatosi, micutii trebuie sa se odihneasca pe o saltea confortabila, realizata dintr-un material special si care sa mentina o pozitie corecta in timpul somnului. În momentul de fata exista pe piata diverse saltele disponibile pentru copii, însa atunci când faci o alegere trebuie sa ai în minte preferintele si nevoile copilului tau. Întâi de toate trebuie sa te asiguri ca salteaua pe care o doresti se potriveste perfect cu cadrul patului si este suficient de mare. Copiii de obicei sunt foarte agitati chiar si în timpul somnului si trebuie sa ai grija sa nu cada din pat. 

Alege o saltea ortopedica si anatomica!

O saltea potrivita pentru copilul tau inseamna o saltea ortopedica si anatomica. Saltelele ortopedice sustin în mod corect coloana vertebrala si întâmpina o rezistenta scazuta în punctele de presiune. Sunt saltele cu rigiditate orientata pe zonele cu presiune mare, invelisul exterior fiind realizat dintr-un amestec de bumbac, pentru un confort sporit si materiale sintetice, pentru o viata îndelungata. Sunt fabricate dintr-un material unic, cu o structura celulara ce permite aerului sa circule în interiorul saltelei, astfel încât pielea respira. Ecocelul se adapteaza perfect la forma si greutatea copilului tau. Astfel corpul lui se relaxeaza si se reface în timpul somnului.

Alege salteaua în functie de gradul de confort!

Daca doresti o saltea care sa se adapteze „punct cu punct” formei si temperaturii corpului trebuie sa tii cont si de materialul din care este realizata aceasta. Calitatea unei saltele consta în materialele din care este confectionata: un strat de 12 cm de Ecocell, material de ultima generatie ce permite aerului sa circule în interiorul saltelei, peste care este adaugat un strat de 2 cm de spuma vâscoelastica, material sensibil la temperatura ce se adapteaza la temperatura corpului si îsi modifica densitatea în functie de aceasta. Când temperatura este scazuta, spuma este mai tare, iar pe masura ce corpul se încalzeste, spuma se dilata si devine mai moale. Astfel, copilul va  avea senzatia cum corpul „se scufunda” usor în saltea. Acest tip de saltea va asigura un somn odihnitor micutului tau. 

Daca copilul este predispus la alergii, este indicat sa folosesti o saltea cu un invelis exterior din bumbac, protejat total împotriva acarienilor, bacteriilor si ciupercilor ce pot cauza astm si alergii. Totodata, fibrele de carbon inserate în partea superioara a saltelei protejeaza împotriva electricitatii statice, iar structura celulara a materialului si butonii laterali de ventilatie permit saltelei sa respire. Astfel aerul circula în interior, iar copilul nu mai transpira în timpul somnului.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont în alegerea unei saltele pentru copii sunt si masurile de protectie – husele pentru saltea. Aceste huse nu numai ca protejeaza copilul împotriva prafului si alergenilor, ele nu permit nici lichidelor sa patrunda în tesatura si prelungesc durata de viata a saltelei protejând-o împotriva uzurii.

Articol realizat de  www.dormeo.ro .