In cadrul campaniei 1 pachet = 1 vaccin, parintii din România au avut ocazia, nu doar sa contribuie la salvarea copiilor din zonele de pe glob afectate de tetanus, dar si sa-si sustina propriul  oras. Ei au intrat pe pagina de Facebook „Lumea Mamicilor”, au participat la mozaicul Pampers® si au votat orasul preferat.

In urma voturilor lor, Pampers® doneaza maternitatilor din patru orase mobilier pentru nou-nascuti si scutece Pampers®. Multumita sustinerii parintilor din Romania, cea de a doua donatie a ajuns în Timisoara,  la Spitalul Clinic „Dumitru Popescu” si la Spitalul Clinic Judetean Nr. 1.

Donatiile vor ajuta la dotarea maternitatilor cu mobilier, pentru a le asigura mamicilor si nou – nascutilor conditii cât mai bune. Astfel, maternitatea Spitalului „Dumitru Popescu” a primit o donatie care consta în scutece Pampers®, 22 de patuturi neonatale, 11 mese de înfasat si 11 scaune de alaptat, iar maternitatea Spitalului Judetean Nr. 1 a primit scutece Pampers®, 15 patuturi neonatale, 8 mese de înfasat si 8 scaune de alaptat.

Dr. Olariu Gabriela, Seful Sectiei de Neonatologie al maternitatii „Dumitru Popescu”, a declarat: „Maternitatea este un spital clinic ce acopera tot vestul tarii si în care promovam exclusiv alimentatia la sân. De aceea, este foarte important sa ai un confort al mamei si al copilului, iar donatia Pampers ne ajuta sa implementam mai bine acest plan. Mobilierul este foarte util pentru ca mama îl poate manevra foarte usor si poate sa-si aduca bebelusul aproape de pat.

Multumim Pampers România pentru aceasta donatie, care este foarte utila pentru cei mai mici pacienti ai nostri. Ei vor beneficia de îngrijire mai buna si, prin grija Pampers România, vor avea un început de viata mai bun si mai cald în maternitatea noastra. Multumim de asemenea tuturor parintilor care ne-au ajutat prin votul lor”, a tinut sa precizeze Dr. Bacila Mihai, Directorul Spitalului Clinic „Dumitru Popescu„.

La donatie a fost prezenta si Rita Muresan, sustinatoarea celei de a treia editii a campaniei „1 pachet = 1 vaccin„, care a declarat: „În afara de a-i ajuta pe cei care au nevoie de vaccinul antitetanos, campania are si o cauza locala. Tocmai de aceea, mamicile si bebelusii beneficiaza de atentia Pampers, pentru a încuraja aceasta modalitate de a primi copilul la pat imediat dupa nastere. Este un lucru bun ca mamica sa intre în contact cu bebelusul si mai important este pentru bebelus sa simta mamica aproape imediat dupa ce se naste. Ma bucur sa sprijin aceasta campanie.

Parintii din România au sustinut maternitatile din orasul lor, intrând pe pagina de Facebook „Lumea Mamicilor„, participând la mozaicul Pampers® si votând orasul preferat. În acest fel, prima donatie din cadrul campaniei „1 pachet = 1 vaccin” a mers catre spitalele Cantacuzino, Filantropia si Pantelimon din Bucuresti, iar urmatoarele doua donatii vor ajunge în orasele care au primit cel mai mare numar de voturi din partea parintilor.

Ca si în anii trecuti, parintii din tara pot ajuta familiile afectate de tetanos din intreaga lume, sa primeasca o sansa la viata. În cadrul campaniei „1 pachet = 1 vaccin„, pentru fiecare pachet de scutece sau servetele umede cumparate, avand semnul campaniei, Pampers® va dona catre UNICEF suma necesara achizitionarii unui vaccin