Dacã vrei sã fii o mãmicã bine informatã, înscrie-te la conferința Bebe Sãnãtos!

Bebe Sãnãtos este un eveniment special conceput pentru a veni în ajutorul mamelor și viitoarelor mame, cu scopul de a le oferi un set de cunoºtinþe elementare despre îngrijirea corectã a copiilor în primele luni de viaþã.

Pânã pe 12 mai, mãmicile cu copii mai mici de 2 ani dornice sã afle cât mai multe despre creºterea corespunzãtoare a micuþilor, dar ºi viitoarele mame care vor sã se informeze despre îngrijirea, hrãnirea și sãnãtatea bebelușilor, se pot înscrie completând formularul de înscriere de pe site-ul evenimentului www.bebesanatos.ro sau la adresa de e-mail pr@sanatateamediagroup.ro. Participarea la conferințã este gratuitã, în limita locurilor disponibile.

250 mãmici au ocazia de a se întâlni cu medici de renume din lumea medicalã româneascã, din domeniile pediatriei, ginecologiei, neonatologiei ºi cu specialiºti în psihologie, într-un cadru semiformal, în care discuþiile se vor desfãºura sub semnul interactivitãþii.

Conferinþa va debuta cu prezentarea problemelor cu care se confruntã mamele dupã naºtere, acestea fiind abordate de asistent universitar drd. Manuela Neagu, medic specialist obstetricã-ginecologie, care va vorbi, printre altele, despre igiena localã dupã nașterea naturalã, reluarea activitãþii sexuale sau contracepþia în perioada alãptãrii.

Discuțiile pe aceste teme vor continua în cadrul workshop-ului profesorului dr. Bogdan Marinescu, medic primar obstetricã-ginecologie, director al spitalului „Panait Sârbu”, Bucureºti. Pentru multe femei, aceasta este o ºansã unicã sã adreseze întrebãri direct unuia dintre cei mai buni specialiști din România ºi sã beneficieze de sfaturile ºi asistenþa acestuia.

Conferenþiarul Silvia Stoicescu, medic primar pediatru, va clarifica aspecte legate de domeniul neonatologiei, evaluarea nou-nãscutului, îngrijirea ºi alimentarea acestuia.

Profesorul dr. Adrian Georgescu, un nume mare al pediatriei românești, va continua discuþia cu teme referitoare la creºterea corectã a sugarului ºi a copilului mic, precum vaccinurile obligatorii ºi facultative, apariþia primilor dinþiºori, înþãrcatul, diversificarea alimentaþiei și bolile frecvente în primii ani de viaþã ai copiilor.

Împreunã cu doamna asist. univ. drd. Simona Vlãdica vor fi dezbãtute subiecte de psihologie precum evitarea depresiei post-partum, comportamentul sugarului, relațiile afective ale acestuia cu mama, dezvoltarea gândirii la copil și importanța jocului în dezvoltarea psihicã a acestuia.

În cadrul conferinþei se va putea vizita ºi târgul de produse de sãnãtate de unde pot fi achiziționate obiecte necesare bebelușilor și mãmicilor, iar, la finele workshop-ului, mamele participante se vor înscrie în comunitatea online coordonatã de SãnãtateaTV.ro, pentru a beneficia în continuare de îndrumãrile specialiºtilor.

Sponsorii Conferinței Bebe Sãnãtos sunt: Nestle Nutrition, GlaxoSmithKline, Sensiblu, ArtMed, Cord Blood Center și 3F PlantaMed. Evenimentul este realizat cu sprijinul partenerilor: Itsy-Bitsy, Revista Baby, Info–Sãnãtate, Ziare.ro, Pharma Business, PORT.ro, Mãmici.Flu.ro, Medic4all, Șapte Seri, Nou-Nãscuți.ro, Baby Online, ȘcoalaPãrinților.ro, Kids-Shop.ro și Royal Expo.