Numarul imbolnavirilor cauzate de tumori si de alte afectiuni grave este estimat sa se dubleze in urmatorii 20 de ani, arata studii recente realizate la nivel international. Peste 12 milioane de persoane din intreaga lume afla anual ca au cancer. La femei, afectiuni grave precum cancerul de san, de corp si col uterin, de vagin sau trompa uterina, cancerul de tiroida, dar si tumorile benigne care afecteaza aceste organe (fibroadenom, mastoza fibrochistica a sanului sau fibromul uterin, tumori benigne ale tiroidei) sunt depistate de la varste precoce.
Stiai ca o asigurare iti poate salva viata, contribuind la plata tratamentului unei afectiuni?
Toamna aceasta, Generali Romania ofera, la orice asigurare de viata incheiata, fara costuri suplimentare, acoperirea pentru afectiuni grave.
Teama de imbolnavire este una dintre principalele frici ale romanilor, alaturi de cea de a pierde pe cineva drag. De aceea, este bine sa ne luam toate masurile de precautie si sa sa ne asiguram ca ii vom feri pe cei dragi de grijile si de neplacerile produse de astfel de vesti negative. Sa ne asiguram ca vom avea banii necesari unui tratament care ne-ar putea salva viata si care i-ar putea scuti pe cei dragi de suferinta. 
Incheierea unei asigurari de viata poate fi un exemplu pentru copiii nostri, deoarece responsabilitatea se invata in familie. Ar trebui sa-i invatam pe cei mici ca este bine sa duca o viata echilibrata, sa se fereasca permanent de pericole si sa-si asigure viitorul. Astfel, o asigurare de viata cu clauza de acoperire a afectiunilor grave este o solutie care te ajuta sa ramai alaturi de familia ta, chiar si in cazul depistarii unei boli grave. O asemenea asigurare iti poate oferi o suma necesara pentru un tratament fie el medicamentos, naturist sau o interventie chirurgicala. 

„Asigurarea de viata cu clauza de afectiuni grave este un gest altruist, menit sa contribuie la siguranta celor apropiati, dar ii ofera si asiguratului o speranta in plus in lupta cu o posibila boala grava, cum ar fi cancerul”, spune Ovidiu Racoveanu, Director Asigurari de Viata la Generali Romania.

In perioada 1 octombrie – 30 noiembrie, Generali Romania ofera, fara costuri suplimentare, la orice asigurare de viata incheiata, clauza pentru afectiuni grave. Prin aceasta clauza, Generali cotribuie la cheltuielile neprevazute pe care le presupune diagnosticarea cu o afectiune grave si in cazul barbatilor, polita fiind valabila pentru cancerul de prostata, cel testicular, Hemofilia A, azoospermie (infertilitate primara), spondilita anchilozanta si adenomul de prostata.