Micuta se numeste Mercy Chifundo James, are trei anisori si deja s-a instalat la resedinta londoneza a cantaretei americane. Oficiali ai aeroportului capitalei din Malawi au sustinut ca micuta a urcat la bordul avionului privat al Madonnei, insotita de noua ei bona, cu destinatia Londra. Cântãreaþa americanã a cunoscut-o pe Mercy într-un orfelinat, dupã moartea mamei sale, decedatã din cauza maladiei SIDA, la doar câteva zile dupã naºterea fetiþei, în ianuarie 2006.

In prima instanta, un tribunal din Lilongwe a refuzat inceperea procedurilor de adoptie, motivând cã fetita nu mai trãia în sãrãcie ºi invocând legea care cere ca persoanele care vor sã adopte sã fie rezidente ale acestui stat din sudul Africii de cel puþin 18 luni. Curtea Supremã din Malawi insa a autorizat reluarea acestora pe data de 12 iunie 2009.

Nu este prima data cand Madonna se loveste de aceasta lege. Vedeta mai are un copil adoptat, David Banda, pe care l-a cunoscut în 2006, într-un cãmin din Malawi care adãposteºte copii rãmaºi orfani din cauza maladiei SIDA. În luna mai 2008, adopþia a fost finalizatã, in ciuda numeroaselor acuzatii, venite din partea unor organizaþii nonguvernamentale, cã s-ar folosi de celebritate ºi de avere pentru a facilita procedura de adopþie.

Se pare ca Madonna nu este la primul gest caritabil din viata ei. Ea are o fundatie, “Rising Malawi” si a contruit un orfelinat ultramodern în localitatea Mchinji. Cântãreaþa americanã a înfiinþat si Consol Home, un centru de zi pentru copii, care se ocupã de creºterea ºi educaþia a 10.000 de micuþi care trãiesc în satele din apropierea capitalei africane Lilongwe.

Potrivit Mediafax, Malawi, þarã în care jumãtate din populaþie trãieºte cu mai puþin de un dolar pe zi, are cel puþin 500.000 de copii care ºi-au pierdut unul sau ambii pãrinþi din cauza virusului HIV.

Aceeasi sursa precizeaza ca guvernul local nu finanþeazã niciun orfelinat din aceastã þarã sãracã, toate sunt private, iar numãrul acestora a ajuns la ordinul sutelor pentru o þarã doar cu puþin mai mare decât suprafaþa statului New York.

Un articol scris de mariela, membru NN