Mami, eu sunt puiul tau care te-a iubit din prima zi, dar care nu stie inca sa ti-o spuna asa cum intelegi tu.
Sa nu crezi ca eu nu stiu sa vorbesc, glasuiesc, dar tu nu ai traducerea exacta. Si totusi eu iti inteleg graiul dulce si simt cum ma topesc de drag atunci cand ma strigi pe nume si imi spui cat de mult ma iubesti.

La inceput eram tare mic, si am avut prima poza inca de la 4 saptamani si jumatate, cand de-abia a putut nenea doctorul sa remarce prezenta mea. Dar, mami draga, nu mai aveai rabdare, asa ca … ai aflat atat de devreme minunata veste: ma vei avea pe mine, printul din poveste.

Ti-am aratat ca sunt tare inimos la sase saptamani, cand ai vazut inimioara mea scumpa batand: pentru tine batea, iubita mea mama. Mai apoi, pe la patru luni si jumatate, am inceput sa te mangai cu manutele si piciorusele mai puternic, sa simti si tu. Nu pot uita incantarea care te-a cuprins atunci cand l-ai anuntat fericita pe tati: ” A miscat! Sunt sigura!” Si de atunci am inceput sa ma joc cu voi doi si va iubeam deja atat de mult. Stiu ca si voi la fel de mult pe mine. Eram atat de fericit si imi era atat de bine in burtica ta, ca-n rai, nu altceva, si totusi a venit vremea sa va vad si eu chipurile. Imi parea rau sa parasesc locasul cel minunat care m-a ocrotit timp de noua luni de zile, dar acum eram baiat mare si ma astepta si coltisorul meu de basm amenajat cu atata atentie si dragoste de voi, tati si mami.

Mi-a placut tare mult sa va privesc chipurile frumoase, chiar daca la inceput le-am vazut alb negru si cam incetosate, dar in timp privirea mea v-a perceput asa cum sunteti in realitate.
Am simtit cum iubirea voastra ma copleseste, si-mi era atat de bine, si, ca sa raspund soaptelor voastre duioase, am glasuit si eu si v-am impartasit gandurile mele, sperand ca ma intelegeti. Nu stiu de ce spuneati ca ganguresc, cand eu chiar vorbeam si va spuneam atat de multe. Intelept fiind din nascare, mi-am dat seama ca voi nu pricepeti inca, si atunci eu, intelegandu-va altfel foarte bine, am incercat sa va ajut comunicand cu voi prin nenumarate metode.

Si altfel, si voi inteligenti fiind, ati deslusit de fiecare data ce va impartaseam eu prin plansul meu uneori sfasietor: vroiam laptic, schimb de scutece, dar de cele mai multe ori doream doar sa ma cufund in bratele tale, sa mai fiu inca o data atat de aproape de inima ta, draga mami, sa ma rasfeti mult, mult pe mine, sa simt inca o data ca eu iti sunt cea mai scumpa fiinta de pe pamant.
Am crescut si mai mare si am spus mama, apoi tata. Nu stiu ce v-a surprins, ca eu va strigam de mult, dar erau probabil ceva probleme cu subtitrarea. Am vazut cum v-a cuprins bucuria si mi-am propus sa invat cat mai repede sa vorbesc in limba voastra, caci vad ca bebeluseasca mea nu prea sunteti dispusi sa o deprindeti.

Inca de la inceput mi-a placut tare mult sa ascult muzica si mai tare ma fermeca sa dansezi, mami, zi de zi cu mine in brate. Cu greu cedam sa incheiem momentul artistic, caci eu vroiam sa te ajut si pe tine sa ajungi sa arati asa cum te laudai ca erai inainte de a ma avea pe mine. Eu oricum te vedeam tare frumoasa.
Astfel, zilele mele fericite din primul an de vietuire in aceasta lume au curs in clepsidra timpului, si, imediat cum am reusit sa merg singur, singurel in picioare, am inceput sa dansez spre fascinatia tuturor celor care m-au admirat la petrecerea de mot. Oricum, noi suntem o familie de dansatori, nu-i asa?

Am inceput sa aud din ce in ce mai mult cuvantul rasfat. Dar eu nu prea stiu ce inseamna. Si il aud mai ales atunci cand nu ma mai dau dus din bratelele tale, mami, dar ce vrei, imi e atat de bine. Daca acesta este rasfatul sa stii ca eu nu renunt la el. Si apoi stiu ca si tie iti e tare drag sa ma simti mereu aproape. Intr-adevar, ne e tare bine impreuna. Sunt fericit acasa cu mami si tati. Si as vrea sa va pot spune si eu clar, asa cum imi spuneti voi mie cuvintele magice de dragoste: Te iubesc, mami! Te iubesc, tati!

Articol scris de DinuIoanaRaveca, membru NN