Baita bebelusului trebuie sa fie un moment intim, in care familia sa-si creeze o legatura apropiata cu micutul. Din pacate, nu toate baitele sunt la fel de placute pentru toti copilasii. Si acest aspect poate fi cauzat de mai multi factori. Noi va oferim o serie de sfaturi care, urmate in fiecare seara, vor reusi sa creeze o adevarata placere din baita de dinaintea somnului atat pentru parinti cat si pentru bebelusi.

1. Pentru baita alege o ora fixa in fiecare seara, inainte de culcare. Incearca sa pastrezi intervalul orar pentru a obisnui bebelusul.
2. Opteaza pentru un gel special, care nu afecteaza pielea sau parul bebelusului, care are un miros placut.
3. Dupa baita trebuie sa urmeze masajul cu crema. Alege un lapte de corp frumos mirositor, special pentru bebelusi, si jucati-va in fiecare seara, dupa baita.
4. Pentru a crea un moment placut din baita, bebelusul trebuie sa fie satul si odihnit. Daca micutului ii este foame sau somn, va plange in timpul baitei.
5. Alege jucarii speciale de baie, care sa-l distreze pe bebelus si care sa-l faca sa se simta confortabil in apa.
6. Poti sa pui si muzica relaxanta in timpul baitei. Cantati, aplaudati, bucurati-va de aceste momente si copilului dvs. nu-i va fi frica de apa niciodata.
7. Camera trebuie sa fie incalzita corespunzator si apa sa aibe temperatura potrivita. Incearca apa din cada cu cotul. Daca pielea ta suporta, sigur si bebelusul va suporta.
8. Dupa baita si masaj, bebelusul poate fi rasfatat de parintii sai si apoi culcat in patutul lui.