Iata ca visul ti s-a indeplinit. Ai devenit mamica unui bebelus superb, sanatos, care iti va bucura viata in fiecare clipa, de azi inainte. Si totusi, exista numeroase temeri pe care o mamica le are. Mai ales atunci cand este la primul copil. Daca in spital medicii si asistentele erau alaturi de tine, acasa esti doar tu cu bebelusul tau. Iti este teama? Iata ce sfaturi iti oferim noi!
  1. Ai ajuns acasa si nu stii ce sa faci. Bebelusul doarme dar tie iti este teama sa pleci de langa el. Roaga-ti sotul sa stea alaturi de bebe iar tu mergi sa fa-ti un dus, mananca ceva usor digerabil si apoi odihneste-te alaturi de copilul tau. In primele zile, bebelusii dorm foarte mult asa ca sigur poti merge linistita.
  2. Profita de primele zile acasa si incearca sa-ti refaci puterile dupa nastere. Indicat este ca aceste zile sa le petreci doar in compania sotului si a bebelusului vostru. Amana vizitele apropiatilor pentru cel putin 2 saptamani deoarece trebuie sa te refaci complet si sa te obisnuiesti cu noul statut.
  3. Cheama medicul pediatru si roaga-l sa te ajute sa-i faci prima baita bebelusului tau. Implica-ti si sotul in aceasta activitate deoarece vei avea nevoie de ajutorul lui cat mai mult.
  4. Nu face efort desi ti se pare ca esti plina de energie si ca nimic nu-i la locul lui. Sotul se poate ocupa singur de micile treburi din casa iar de gatit, poti apela la ajutorul unei prietene apropiate, la ajutorul mamei.
  5. In putinele minute cand sta treaza bebelusul, profita si prezinta-i casa in care va locui, vorbeste-i despre familia lui, despre voi, despre cat de frunmoasa va fi viata voastra impreuna. Vocea ta il va linisti si il va ajuta sa se simta in siguranta.
  6. Bucura-te de fiecare zi alaturi de copilul tau. Fii fericita ca il ai si ca este sanatos. Aceste lucruri iti vor da putere atunci cand te vei simti epuizata, deoarece vor sosi si clipele acelea.
  7. Vorbeste cu sotul tau, faceti planuri impreuna si nu-l exclude din noua ta viata. Si pentru el este dificil sa se obisnuiasca cu noul statut de tatic.