Obtinerea laptelui praf gratuit
In baza legii 321/2001, se acordã gratuit lapte praf, formula pentru sugari, copiilor cu varste cuprinse intre 0-12 luni care nu beneficiaza de lapte matern. Distribuirea laptelui praf este realizata prin consiliile locale ale municipiilor, oraselor si comunelor, respectiv consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti.
Conditii
Inscrierea copilului pe listele unui medic de familie. Daca parintii nu sunt platitori de CAS, asistenta medicala a copilului pana la 2 ani este gratuita, deci si in aceasta situatie copiii pot fi inscrisi pe listele unui medic de familie.

Cum se procedeaza?
Medicii de familie trimit directiilor judetene de sanatate publica, respectiv a municipiului Bucureºti, lista cuprinzand copiii cu varste de panã la 12 luni care nu beneficiaza de lapte matern si pe care ii au in evidenta. Eliberarea laptelui praf este un atribut al  primarilor, unitatilor administrativ-teritoriale in a caror raza se afla cabinetele medicale individuale ale medicilor de familie, care au in evidente copiii cu varste cuprinse intre 0-12 luni care nu sunt alaptati. Persoanele autorizate de primar elibereaza laptele praf pe baza retetelor intocmite de medicul de familie si centralizeaza lunar retetele de lapte praf. In Municipiul Bucuresti, dar si in alte municipii resedinte de judet din tara,  laptele praf se distribuie lunar, de la sediile Directiilor de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.