Dupa si mai ales in timpul unei sarcini organismul sufera anumite modificari adaptative ce lasa frecvent urme nedorite.

Sanii

Frecvent, dupa incheierea procesului de alaptare, glanda mamara sufera un proces de involutie, micsorandu-si volumul. In timpul acestui proces tegumentul din jurul glandei se retracta si el dar frecvent insuficient, urmarea fiind caderea sanilor simetric sau, cel mai frecvent asimetric. In aceasta situatie augumentarea mamara poate readuce armonia sanilor prin refacerea volumului si corectarea frecventa a diferentei de volum . In cazul unei ptoze importante mastopexia, singura sau asociata implantului mamar reprezinta solutia.

Depozitele adipoase

Localizate frecvent la nivelul soldurilor, abdomenului si coapselor, acestea pot fi supuse remodelarii prin liposculptura.

Sortul cutaneo-adipos si vergeturile

Frecvent, in cazul unor sarcini mari sau gemelare, la nivelul abdomenului apar modificari ireversibile ale elasticitatii tegumentare ce se manifesta prin caderea pielii ca un sort in regiunea pubiana insotita de vergeturi. Abdominoplastia inlatura aceste neajunsuri

Laxitatea musculara

In timpul efectuarii abdominoplastiei se reface si tonusul musculaturii abdominale si se rezolva prezenta unei eventuale hernii periombilicale post-partum.

Labioplastia

Cu sau fara legatura cu sarcina, prezenta unei hipertrofii a labiilor poate crea un anumit discomfort ce va fi inlaturat prin remodelarea plastica a acestora.

Liftingul si remodelarea regiunii pubiene

Supusa de asemenea modificarilor in timpul sarcinii, regiunea pubiana poate fi supusa ridicarii si eventual, remodelarii prin lipoaspiratie si miniabdominoplastie.

Cura estetica a varicelor

Prin presiunea creata de sarcina, este posibila aparitia sau agravarea unei boli varicoase preexistente. Cura estetica a varicelor consta in inlaturarea acestora prin mici incizii punctiforme invizibile dupa vindecare.

Acest material are un caracter informativ

 

–––––––––––––––––––––––––––
Pentru informatii detaliate si adaptate dumneavoastra ne puteti contacta la adresele:
Dr. Ovidiu Grecu
medic specialist chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva

Spitalul Universitar CF 2
B-dul Marasti 63, sect 1,Bucuresti
Tel: 021-224.50.02 / 0723632198
E-mail: office@drgrecu.ro Clinica MedSport
Bvd Maior Coravu nr. 36-38
Tel: 0723632198