Cauta:
Prima jucarie a bebelusului tau: Carusel muzical portabil - Ia-ma cu tine! - 3 in 1

Prima jucarie a bebelusului tau: Carusel muzical portabil - Ia-ma cu tine! - 3 in 1

  Autor Echipa NN Data: 17.02.2011

Prima jucarie a bebelusului tau: Carusel muzical portabil - Ia-ma cu tine! - 3 in 1
Nasterea însasi este o experienta bulversanta pentru copil. În locul mediului protector si cald al sacului amniotic, unde sunetele si zgomotele sunt tulburi si familiare iar spatiul este restrâns si întunecos, se trezeste brusc într-o alta lume care e imensa, rece, luminoasa si straina, unde este dependent de o entitate necunoscuta pentru mâncare, controlul climatului si toate celelalte nevoi ale sale.

De aceea bebelusii petrec primele 4 pâna la 6 saptamâni din viata lor adaptându-se la lumea de afara. Încep sa-si adapteze tiparele comportamentale si învata sa distinga între somn si starea de veghe. Încep sa se adapteze la vazul, sunetele, mirosurile si senzatiile din afara uterului.

Ce îl ajuta pe bebelus sa se adapteze?

Bebelusul va face tot ce-i sta în putere sa ramâna calm. Daca zgomotul din jurul sau este neplacut se va izola de el. Daca este expus la o stimulare vizuala prea intensa se va uita în alta parte si daca se simte depasit de stimuli, va atipi. Relaxarea este de importanta vitala în procesul de adaptare, dezvoltare si crestere. Un bebelus care nu este relaxat va concentra mai multe din eforturile sale pentru supravietuire si atingerea unei stari de relaxare si, în consecinta, va fi mai putin liber sa se dezvolte si sa creasca.

In primele luni de viata, abilitatea bebelusului de a se calma singur depinde de ajutorul din exterior. Melodiile de la caruselul "Ia-ma cu tine" împreuna cu miscarea animalelor colorate creeaza stimuli linistitori care ajuta la calmarea bebelusului. Combinatia dintre muzica si miscari devine un stimul permanent si usor de recunoscut pentru bebelus ceea ce îl calmeaza. Animalele colorate si zâmbitoare care stau suspendate si se leagana, îi stimuleaza bebelusului simtul vazului. Cele 5 melodii placute (30 minute de muzica încântatoare) îi dezvolta simtul auzului. Muzica se opreste automat în momentul în care s-au terminat toate cele 5 melodii. Privind animalele colorate în miscare în timp ce asculta muzica, micutul îsi dezvolta coordonarea dintre vaz si auz.

Caracteristici:
 • 3 jucarii suspendate: un leut zâmbitor, hipopotam jucaus si o maimutica nastrusnica
 • Se poate atasa atât pe patut, pe carucior, cât si la fotoliul auto pentru bebelus
 • Atasare usoara prin centura cu catarama de siguranta si clips.
 • Intrerupator Pornire / Oprire usor de folosit.
 • Functioneaza cu 3 baterii de 1,5 V, tip AA (LR6). Bateriile pentru testare sunt incluse
 • Material: 100% poliester.
 • Nu se spala.
 • Lungime de la clipsul de prindere la jucarie: 12 cm.
 • Dimensiuni produs: 17 x 20 x 4 cm.
Recomandat de la nastere

Sfaturi pentru varsta: 0 -  1 luni

Dezvoltarea inteligentei emotionale (EQ)
 • Dedicati timp si energie construirii unei legaturi cu bebelusul tau. Ia-l în brate, zâmbeste-i si realizeaza contactul vizual de aproape. Fi constient de reactiile copilului, încearca sa întelegi semnalele si ponturile pe care ti le ofera si reactioneaza în consecinta.
 • Bazeaza-te pe intuitia ta naturala si urmeaza-ti inima atunci cand ai grija de bebelus, deoarece tu esti cea care petrece cel mai mult timp cu bebelusul si poti intelege cel mai bine dorintele si temperamentul sau.
 • Raspunde imediat si consecvent la plansul bebelusului. Incearca sa-l linistesti tinandu-l in brate, vorbindu-i pe un ton calm, cu o expresie a fetei placuta, cantandu-i, facand gesturi delicate, leganandu-l sau masandu-l usor. Incercarile tale de a-i satisface nevoile ii vor da un sentiment de siguranta si incredere.
 • Adu-ti aminte totusi ca nu trebuie sa fi atent la bebelus in fiecare secunda. Timpul linistit de unul singur este de asemenea foarte important pentru dezvoltarea sa.
 • Incearca sa te adaptezi la temperamentul bebelusului si la sentimentele sale. De exemplu, un nou-nascut care este foarte sensibil la atingere, poate fi tinut pe o perna in primele zile sau saptamani.
 • Unii bebelusii au nevoie sa fie tinuti in brate multe ore in timpul zilei. Acesti bebelusi au nevoie de contact uman mai mult decat altii. Sa raspunzi la nevoile unice ale bebelusului tau nu inseamna ca il rasfeti. Acestea sunt momentele de cotitura ale dezvoltarii sale emotionale.
Dezvoltarea simturilor

 • Desi cele cinci simturi ale bebelusului sunt înnascute, dezvoltarea functiilor sale motorii îi limiteaza abilitatea de a cauta stimulare. Parintii si îngrijitorii trebuie sa îi ofere stimularea pentru ca simturile sale sa se dezvolte într-un ritm sanatos.
 • Atunci când bebelusul este treaz si relaxat, acesta cauta cu nerabdare stimularea. Acesta este momentul sa-i oferi activitati si jucarii potrivite pentru nivelul sau de maturitate.
 • În prima luna, capul bebelusului se lasa pe o parte. Pentru a-i stimula vederea, aseaza jucarii si obiecte pe partea spre care este înclinat.
 • Pentru a stimula auzul bebelusului, vorbeste-i si cânta-i des. Pentru a relaxa bebelusul, pune-i muzica lenta sau sunete de clopotei. Încearca sa eviti zgomote puternice si neasteptate pentru ca acestea îi deranjeaza pe nou-nascuti.
 • Întregul corp al bebelusului este sensibil la atingere. Este important sa-l ti în brate des, sa-l îmbratisezi si sa-l mângâi. Acest lucru comunica de asemeni dragoste si afectiune.
 • Foloseste-te de timpul cât îl hranesti pentru a stimula simturile bebelusului si a încuraja interactiunea acestora. Tinându-l în brate îi stimulezi simtul tactil. Învata sa recunoasca mirosul mamei sau al îngrijitorului si bine înteles, mâncând îsi dezvolta gustul. Daca vorbesti cu bebelusul îi vei încuraja simtul auzului si fiindca acesta se va uita la tine, si vazul.
 • Nu este nevoie sa vorbesti în soapta atunci când bebelusul doarme. Bebelusii au auzul selective - o abilitate înnascuta de a bloca sunetele nedorite, ce functioneaza si atunci când sunt treji.
Orice sfat sau informatie oferita este numai o sugestie si nu trebuie considerata ca fiind un diagnostic sau opinie medicala profesionala. Îti recomandam sa consulti si medicul si te îndemnam sa îl contactezii imediat, daca întrebarea ta este urgenta.

 www.tinylove.ro


Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu