Bebelusi

Cum ne protejam copilul de razele solare
http://www.nou-nascuti.ro/bebelusi/cum-ne-protejam-copilul-de-razele-solare.html
Autor: Echipa NN

Nici nu a inceput bine vacanta si deja ne confruntam cu temperaturi caniculare. Si acesta este doar inceputul. In sezonul cald, cei mici trebuie protejati de razele solare. Soarele prea puternic ii poate afecta destul de grav deoarece pielea lor este mult mai sensibila decat a noastra. Si pentru ca vara, majoritatea dintre noi, ne petrecem concediile la mare, iata cateva sfaturi pentru a-ti proteja copilul de razele solare.

Haine si accesorii recomandate

In zilele caniculare, copilul trebuie sa poarte haine din tesaturi naturale, care sa-i acopere manutele si picioarele in intregime. O camasa din in, un pantalon lung, moale si larg, prin care pielea celui mic sa poata respira si, in acelasi timp, sa fie protejata de soare.
Obligatoriu, pe cap trebuie sa existe o palarie. Recomandate, atat pentru fetite cat si pentru baietei, sunt palariile cu boruri largi deaorece acestea protejeaza si ceafa si urechile celui mic. Palaria trebuie sa fie din bumbac, subtire si deschisa la culoare.
Nici ochelarii nu trebuie sa lipseasca din garderoba celui mic. Atentie, insa! Nu orice ochelari de soare protejeaza si ochii de razele solare. Trebuie sa faci diferenta intre ochelarii doar de design si cei utili. Recomandat este sa achizitionezi ochelarii din magazine specializate, unde este metionat faptul ca acestia protejeaza ochii de razele UVA si UVB. 

Crema de protectie solara

Daca micutul tau are peste 6 luni, crema de protectie solara nu trebuie sa va lipseasca. In cazul cremei, aceasta trebuie sa fie speciala pentru copii. Nu folosi crema voastra, pentru adulti, si pe pielea copilului deoarece nu este indicata. Inainte de a aplica crema de protectie solara, o poti incerca pe o portiune mica pentru a vedea daca copilul are o reactie adversa. In cazul in care nu are nicio urmare negativa, poti s-o aplici pe tot corpul. 
Trebuie sa stii ca o crema de protectie solara se aplica cu cel putin 20-30 de minute inainte de expunerea la soare. De asemenea, este recomandat ca crema sa fie achizitionata doar din farmacie si sa aibe un factor de protectie de cel putin 15. Cereti si parerea farmacistului.

Sfaturi utile


Articol de pe Nou Nascuti (www.nou-nascuti.ro)