Cauta:
Fazele lunii in MARTIE 2009

Fazele lunii in MARTIE 2009

  Autor Monica Lazar, astrolog Data: 27.02.2009I. Luna este în creștere în perioadele 1 – 10 martie si 27 – 31 martie.

În aceste perioade sunt favorizate:
 • Începerea unor proiecte sau activități noi care pot avea legătură cu educația copiilor, încheierea de contracte, activități legate de o moștenire, amenajarea caminului,  succes la examene si concursuri
 • Tratamentele pentru următoarele zone: sistemul cardio-vascular, sistemul digestiv, sistemul urogenital,
 • Creșterea în greutate se face mai ușor, deci atenție la alimentație.
 • Masajul pentru drenarea lichidelor în corp dar și pentru fortificarea organismului,
 • Fertilitatea este favorizată mai ales în zilele de 1,2,3,6 martie,
 • Plantarea copacilor sau a altor plante,
 • Tunderea parului și a unghiilor permite regenerare naturala a acestora. 
În aceste perioade NU sunt favorizate:
 • Cu cinci zile înainte de Lună Plină este bine să se evite orice intervenție chirurgicală deoarece în această perioadă fluidele din organism sunt activate la nivel maxim și pot provoca hemoragii, inflamații sau alte  complicații.
 • Zonele vulnerabile pentru intervenții chirurgicale sunt capul, inima, stomacul, rinichii, organele sexuale.
II. Luna Plină se formează pe 11 martie 2009 la ora 04:37

Sunt favorizate:

Ar trebui să sesizați că o acțiune începută cu altă ocazie a ajuns la o finalitate, mai ales cele care au legătură cu activități ce țin de dezvoltarea carierei dar și de colaborarea cu colegii de serviciu și orice activitate din domeniul medical.

Nu sunt favorizate:
 • Intervențiile chirurgicale de orice fel, dar mai ales cele care au legătură cu sistemul digestiv,
 • Vaccinarile nu trebuie facute in cele trei zile dinaintea lunii pline si cu atat mai putin in ziua cu luna plina.
III. Luna este în descreștere în perioada 12 – 25 martie

În această perioadă sunt favorizate:
 • Intervențiile chirurgicale sunt favorizate deoarece în această perioadă fluidele din organism sunt activate la nivel minim, astfel există un risc mic al apariției unor complicații.
 • Zonele favorizate pentru intervenții pot fi oricare, cu excepția următoarelor zone: sistemul uro-genital, zona bazinului, zonele capului, gâtului, oase, genunchi și labele picioarelor,
 • Este o perioadă favorabilă pentru dezintoxicarea organismului și pentru cure de slăbire dar facute numai la recomandarea unui medic nutriționist,
 • Curățenia se poate face mai eficient și se va menține pentru o perioadă mai îndelungată,
 • Masajul de relaxare este recomandat,
 • Dacă doriți să scăpați de obiceiuri mai puțin sănătoase(fumat, greutate excesivă, relații nepotrivite, consumul de alcool, alimentație în exces etc) atunci aveți perioada potrivită.
În această perioadă nu sunt favorizate:
 • Nu vă ocupați de grădinărit sau de îngrijirea plantelor deoarece acestea nu se vor dezvolta armonios,
 • Atenție la tratamentele, este bine să nu se facă exces de medicație ci doar în caz de urgență și la recomandarea medicului,
 • În perioada de luna în descrestere și mai ales în ultima săptămână, inainte de Luna Noua, nu este recomandat să începeți o activitate importanta, deoarece șansele de eșec sunt foarte mari. Cel mai bine este să continuați activitatile începute anterior perioadei de descreștere a lunii. 
 • În ultima săptămână a lunii în descreștere nu este bine să se facă nunti, oricum în luna martie intrăm în Postul Paștelui.
IV. Luna nouă se formează pe 26 martie 2009 la ora 18:08

Sunt favorizate:

Începerea unor proiecte noi, mai ales în toate domeniile unde comunicarea și creativitatea sunt folosite la maxim (pictura, muzica, dans, scrierea unei cărți, relații publice, publicitate etc). Trebuie totuși menționat că aceste proiecte vor merge într-un ritm încetinit deoarece planeta Venus intră în mers aparent retrograd din 7 martie. Nu se pune problema de a nu face nimic, ci mai degrabă este o invitație de a lucra în spatele scenei, a nu vă expune în public deoarece percepția celor din jur nu va fi corectă, iar dumneavostră puteți fi dezamăgiți deoarece ați avut așteptări prea mari.

Vă puteți ocupa de grădinărit sau de plantele de apartament.
Dacă doriți să scăpați de obiceiuri mai puțin sănătoase (fumat, greutate excesivă, relații nepotrivite, consum de alcool etc) atunci aveți perioada potrivită.

Nu există activități dezavantajate în momentul de Lună Nouă.

V. Momentele când Luna “merge în gol”

Luna “merge în gol” atunci când nu face nici un aspect cu vreo planetă. În aceste momente există riscul apariției unor greșeli în timpul unei eventuale intervenției chirurgicale sau a unor complicații. De asemenea în aceste momente este bine să nu începeți proiecte noi, cel mai bine este să vă relaxați sau să depuneți doar muncă de rutină care nu afectează în mod fundamental ceea ce este important în viața dumneavoastră.
Iata perioadele din luna martie 2009 când Luna “merge în gol”:

3 martie 2009 între orele 00:42 și 09:59
5 martie 2009 între orele 04:10 și 13:07
7 martie 2009 între orele 02:29 și 15:24
9 martie 2009 între orele 09:56 și 17:34
11 martie 2009 între orele 07:48 și 20:46
14 martie 2009 între orele 00:39 și 02:22
16 martie 2009 între orele 02:43 și 11:21
18 martie 2009 între orele 19:47 și 23:18
Între 20 martie 2009 ora 22:06 și 21 martie 2009 ora 12:06
23 martie 2009 între orele 14:09 și 23:08
Între 25 martie 2009 ora 18:53 și 26 martie 2009 ora 07:03
28 martie 2009 între orele 04:17 și 12:09
30 martie 2009 între orele 08:00 și 15:36

VI. concluzii privind luna martie 2009

Pe lângă fazele Lunii care sunt foarte importante trebuie să ținem seama și de alte tranzite care se formează pe harta astrala a lunii martie 2009.

Soarele: În perioada 1 - 20 martie Soarele se află în zodia Peștilor care avantajează clar nativii acestei zodii și pe cei cu Ascendentul în aceeași zodie. Începând cu 21 martie și până la sfarșitul lunii Soarele se va afla în zodia Berbecului și cu această ocazie începe un nou ciclu zodiacal care va tine un an de zile.

Mercur: Această planetă va avea un mers rapid prin trei zodii în această lună, astfel în perioada 1 – 8 martie Mercur activează zodia Vărsătorului ceea ce îi va face mai cooperanți pe nativii din aceasta zodie, vor avea idei bune și vor fo convingători. Între 9 – 25 martie îi cheamă la apel pe cei din zodia Peștilor, acest tranzit ne invită să fim mai draguți și mai toleranți cu cei din jur. În perioada 26 – 31 martie Mercur intră în Berbec și activează energia,  îndrăzneala dar și cheful de competiție din noi.

Venus: Pe toată perioada lunii martie Venus continuă să parcurgă zodia Berbecului Mai apare un aspect important, în perioada 7 – 31 martie, Venus va avea un mers aparent retrograd ceea ce duce la implicații multiple.
În primul rând nu sunt favorizate relațiile de dragoste, mai ales dacă începe o astfel de relație în această perioadă. Căsătoriile și nunțile e bine să nu se organizeze în această perioadă, oricum coincide cu postul Paștelui.
În relațiile deja existente, mai ales femeile se vor simți frustrate, nebăgate în seamă, chiar dacă teoretic este luna în care femeia este în centrul atenției. Aici nu mă refer la aparențele unei relații ci la ceea ce contează cu adevărat într-o relație.
Zodiile care sunt guvernate de Venus (Balanță și Taur) vor simți blocaje în relația cu cei dragi și nu numai.
Cei singuri, și mai ales femeile singure vor avea nostalgia relațiilor trecute, chiar dacă acestea nu au excelat în calitate.
Anumite activități nu sunt avantajate în această perioadă de aceea este de preferat să amânați sau să reprogramați activitățiile de genul: organizarea de spectacole, prezentări de modă, expozitii de pictura, teatru, comerțul de lux etc.

Marte: În perioada 1 -15 martie această planetă continuă trecea sa prin zodia Vărsătorului ceea ce anunță o invitație la originalitate și dorință de independență, dar și ambiție și șansa dorința de a găsi persoanele potrivite în dezvoltarea personală. Începând cu 16 martie și până la sfârșitul lunii Marte va trece prin zodia Peștilor, care mai domolește dorința de independență iar modul de acțiune devine mai subtil.

Jupiter: Jupiter este în continuare în Vărsător ceea ce induce o degajare a atmosferei generale, oamenii sunt mai prietenoși și doritori de cooperare pentru interese comune.
Saturn: Pe toată durata lunii aceasta planeta se află în mers aparent retrograd in Fecioara, asta presupune că este de preferat să fiți mai chivernisiți cu resursele voatre și să vă faceți o autoanaliză din care puteți învăța lucruri importante pentru evoluția voastră.

Uranus: Pe toată durata lunii aceasta planeta se află în Pești, aceasta plasare a planetei ne ajută să percepem într-un mod original puterea și nelimitata dragoste a Divinității. Putem primi mesaje neconvenționale pe care le vom înțelege fiecare în funcție de stadiul de evoluție la care am ajuns în acest moment. 

Neptun: Pe toată durata lunii aceasta planeta se află in Varsator. Uranus din Pești cu Neptun din Vărsător se potențează reciproc pentru a ne ajuta să ne găsim adevărata cale în această viață. Dar numai dacă ne dorim cu adevărat și mai ales dacă suntem pregătiți pentru o astfel de experiență.

Pluton: Pe toată durata lunii aceasta planeta se află in Capricorn. Pluton dărâmă vechile structuri și reconstruiește altele cu totul noi. Important e ca noi să fim receptivi la schimbare și mai ales să avem capacitatea de a discerne realitatea de iluzie.
Pentru informații suplimentare, întrebări sau sau solicitarea de analize personalizate îmi puteți scrie pe adresa monica.lazar@cerulinstelat.ro

Zile senine!
Monica Lazar
Astrolog
www.cerulinstelat.ro
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
4 comentarii
 • a spus
  miercuri, 18.03.2009
  INTERESANT ARTICOL,MULTUMIM!! [ ... ]
 • a spus
  marți, 17.03.2009
  da,este foarte bun si detaliat.Multumim NN. [ ... ]
 • a spus
  luni, 02.03.2009
  interesant articolul. Chiar voiam sa incep o cura de slabire si am aflat cand este perioada [ ... ]
 • a spus
  vineri, 27.02.2009
  IMI PLACE ARTICOLUL CA E DETALIAT [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu