Cauta:
In vacanta fara bebe

In vacanta fara bebe

  Autor Echipa NN Data: 03.08.2011

In vacanta fara bebe

Slujba pe parinte este un job cu norma intreaga, care va lasa foarte putin timp pentru relaxare, distractie sau odihna. Este normal ca, macar din cand in cand, sa simtiti nevoia unei mici pauze in care sa va reincarcati bateriile. Nu trebuie sa va invinovatiti daca ati luat decizia de a pleca in vacanta fara bebe si nu va stricati concediul regretand aceasta hotarare.

Cel mai bine ar fi, inainte de a pleca, sa planificati despartirea temporara, astfel incat sa nu creati un disconfort copilului si sa va asigurati ca acesta este bine ingrijit pe perioada absentei dumneavoastra.

Pregatiti-va copilul pentru apropiata plecare

Este important ca parintii sa aiba perioade de repaus si ca cei mici sa invete sa-si gestioneze emotiile cauzate de absenta mamei si a tatalui. Dar pentru asta, ei au nevoie de o pregatire anterioara.

 • Debutati planul, obisnuindu-va treptat micutii cu marea zi a plecarii. Pentru inceput, lipsiti de acasa cateva ore, timp in care aduceti o ruda sa stea cu bebe. La inceput va plange dar, cum copiii sunt foarte adaptabili, va invata sa accepte situatia. Faceti incercari repetate, marind din ce in ce mai mult durata absentei. De la cateva ore la un weekend, apoi la o vacanta. Copilul se va obisnui astfel cu alte persoane si va invata ca si altii pot avea grija de el.
 • Implicati bunicii in cresterea copilului. De la 4-5 luni, bebe va putea iesi in parc cu bunica. Se va plimba in carucior, va invata sa pape si sa doarma si cu altcineva decat cu mama.
 • Jucati-va de-a "cucu bau". Da, este numai un joc, dar din aceasta experienta bebe intelege ca mama poate sa "dispara" si sa se intoarca si ca fiecare disparitie este insotita de o revenire.
 • Durata absentei trebuie adaptata varstei copilului si capacitatii sale de a accepta aceasta separare. Daca este vorba de o prima despartire si bebe este mic, o noapte este suficienta.

Cu cine il lasati?

 • Bunicii sau o ruda apropiata reprezinta cea mai buna solutie. Daca nu este posibil ca cineva din familie sa aiba grija de copil, apelati la o bona in care aveti incredere, ale carei capacitati le-ati testat, care are recomandari si care nu se afla la prima slujba.
 • Daca ati ales o bona, oferiti-i acesteia numarul de telefon si adresa exacta unde va poate gasi. De asemenea, lasati-i coordonatele unei rude care o poate ajuta in caz de necesitate.
 • Fie ca e din familie sau nu, persoana care va ingriji copilul pe perioada concediului dumneavoastra trebuie sa cunoasca mai multe aspecte despre programul zilnic al copilului si nu numai. Lasati-i o lista cu orele de masa si somn, cu alimentele interzise si permise, cu medicatia necesara in caz de raceala, cu posibilele alergii ale copilului etc.
 • Faceti din timp cumparaturi si aprovizionati frigiderul cu mancarurile preferate ale copilului.
 • Lasati instructiuni cu privire la utilizarea masinii de spalat, a calculatorului, a televizorului etc.

 

 

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
3 comentarii
 • a spus
  marți, 28.02.2012
  Ce fetita mare si frumoasa, Olivia Nici noi n-am plecat nicaieri fara Filip si nici [ ... ]
 • a spus
  marți, 28.02.2012
  Noi inca nu ne-am petrecut nici o vacanta sau concediu fara copilasii nostri ,chiar i-am luat cu noi [ ... ]
 • a spus
  sâmbătă, 06.08.2011
  bune sfaturi,oricum asa ai face inconstient,dar pana atunci ce mi-as dori sa plecam doar noi doi [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu